En äldre kvinna lider av ensamheten och lägger ut en annons: "Får jag vara din mormor till jul?"

sofia

02 Januari 2023

En äldre kvinna lider av ensamheten och lägger ut en annons:
Advertisement

Under julhelgen är människors största önskan inte så mycket att få presenter, utan att umgås med nära och kära. Vanligtvis ser de med stora familjer fram emot att träffas för att tillbringa några trevliga stunder tillsammans. För den som är ensam verkar dock julhelgen förstärka denna ensamhet ännu mer. Alla skulle väl trots allt vilja spendera mer tid tillsammans. Det är framför allt de äldre som känner sig ensamma, som kanske bor långt ifrån sina barn eller helt enkelt inte längre har någon som tar hand om dem. Det är därför den äldre huvudpersonen i den här berättelsen har bestämt sig för att försöka göra något konkret för att förändra sin situation och slippa vara ensam till jul.

Advertisement

Flickr / Iain Cuthbertson / Not the actual photo

Kvinnan bestämde sig för att lägga upp en annons på nätet på en av de sajter där arbete erbjuds eller söks, och där man kan hitta de mest bisarra erbjudandena. Hon skrev ett ärligt och hjärtevärmande inlägg: "Jag har ingen och jag skulle verkligen vilja vara en del av en familj. Jag lagar mat och jag kan laga middag, jag tar med mig mat och även presenter till barnen!". Kort sagt, den här kvinnans största önskan var att få vara "mormor för en dag": vad passar bättre än jullovet för en sådan önskan?

Ensamhet kan verkligen göra ont och kvinnan understryker det i sitt desperata budskap: "Jag är ensam och det gör verkligen ont. Låt mig vara en del av din familj!". Visst kan julbord eller lunch vara ett bra tillfälle att få dessa "små mirakel", men det viktiga är att vi inte glömmer bort de äldre under resten av året heller.

Pexels / Not the actual photo

För denna kvinna är ensamheten en konkret verklighet som hon tvingas uppleva året runt, men det är förståeligt att denna jobbiga känsla blir starkare vid högtiderna. En man vid namn Carson Carlock såg annonsen och kände sig riktigt ledsen för hennes skull. Men till mannens stora förvåning var så många meddelanden som kom till kvinnan hatfulla. Misstron mot andra fick övertaget, så pass mycket att även den äldre kvinnan kände sig tvungen att backa efter att ha blivit överväldigad av alla negativa kommentarer. Craig ville dock hjälpa henne genom att dela hennes inlägg: han kände empati för den kvinnan eftersom hon påminde honom om hans mamma. Kvinnans namn var "Carrie" och hon hade blivit lämnad ensam efter det att hennes dotter tagit avstånd från henne och nu kämpade hon, men hoppades få tillbringa julen tillsammans med någon annan. Till slut, även om de två inte tillbringade julhelgen tillsammans, bokade Craig och Carrie in ett möte på en McDonalds för att träffas. Tillsammans slutade det med att de startade en sorts rörelse som kan stödja de som känner sig ensamma kring julen, särskilt äldre.

En berättelse som påminner oss om hur lyckligt lottade vi är som har en familj och att vi aldrig bör glömma bort våra äldre familjemedlemmar.

Advertisement