Ett äldre par bor i sin bil sedan 2 månader tillbaka, så polisen erbjuder dem middag och tak över huvudet under julen

av sofia

18 Februari 2023

Ett äldre par bor i sin bil sedan 2 månader tillbaka, så polisen erbjuder dem middag och tak över huvudet under julen
Advertisement

Levnadskostnaderna ökar dag för dag, i sådan utsträckning att många familjer tvingas göra stora uppoffringar. Det finns de som inte har råd att ens fira till exempel julen ordentligt, de som undviker att slå på ugnen eller att sätta på värmen och de som till och med har tvingats bo i sina bilar efter en rad tråkiga händelser. Ett äldre par sågs och anmäldes till myndigheterna just för att mannen och hustrun inte längre hade råd att betala hyran. Båda hade förlorat sina jobb och hade bott i sina bilar i månader, utan möjligheten att ens äta en varm måltid. Som tur var var det någon som märkte detta och inte vände dem ryggen.

via Repubblica

Advertisement

I militari hanno accompagnato i due in un ristorante di Ro e il titolare ha deciso di offrire vitto e alloggio alla coppia

Pubblicato da la Nuova Ferrara su Domenica 25 dicembre 2022

Ett äldre par från Copparo i Italien i åldern 65 och 70 sågs bo i sin bil. En scen som ingen någonsin skulle vilja se, speciellt under en period som julen. Någon måste ha varnat myndigheterna eftersom en patrull omedelbart dök upp hemma hos makarna för att försöka förstå vad som hade hänt. Hustrun och mannen hade blivit vräkta från sitt hem sedan minst ett par månader tillbaka och trots att de klarade sig ganska bra sa de till myndigheterna att de inte hade något tak över huvudet och inte hade ätit en varm måltid på vem vet hur länge. Rörd av den orättvisa situationen som detta par befann sig i beslutade militären sig för att ingripa genom att göra något konkret för de två äldre personerna. Polisen tog därför ut mannen och hustrun på middag på en restaurang i området och erbjöd dem sedan ett hotellrum.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Till och med hotellägaren, efter att ha fått höra historien om de två makarna, ville ge sitt bidrag genom att täcka det äldres parets utgifter. Det var inte lätt för detta par att möta situationen och ta emot polisens hjälp, men all denna generositet har gett dem hopp om en bättre framtid. Tillsammans tillbringade de julen i värmen och väntar nu på socialtjänstens ingripande, som vi hoppas kommer att kunna hjälpa dem att på ett konkret sätt återhämta sig från denna jobbiga situation.

Advertisement