Varje morgon snyggar han till sig för att besöka sin fru som har förlorat minnet eftersom han är den enda hon känner igen

av sofia

15 Januari 2023

Varje morgon snyggar han till sig för att besöka sin fru som har förlorat minnet eftersom han är den enda hon känner igen
Advertisement

Alzheimers är bland de mest smygande och smärtsamma sjukdomar som drabbar människor i hög ålder. Det är en sjukdom med olika svårighetsgrad, men som i slutändan oundvikligen tar bort det mest värdefulla från var och en av oss: de minnen och upplevelser som har bidragit till att forma oss som människor. Det är därför inte konstigt att det är en sjukdom som rubbar familjens balans och lämnar ett outplånligt märke inte bara hos patienten som lider av det, utan också på den människans nära och kära. Videon vi vill visa dig idag handlar om det sista fotfästet som fortfarande håller en äldre kvinna med Alzheimers kvar i den här världen: kärleken till hennes man, som aldrig har bleknat trots att resten av hennes minnen har gjort det.

via TikTok / katiuska.bg

Advertisement
TikTok / katiuska.bg

TikTok / katiuska.bg

I videon som lades upp på TikTok av hans barnbarn Catalina, kan man se morfarn kamma sitt hår och förbereda sig för att besöka sin fru i hennes rum. Han är 86 år gammal, medan hans fru är 82 och de har varit gifta i 56 år och gått igenom allt tillsammans, på gott och ont. Under de senaste åren har livet dock bestämt sig för att utsätta dem för hårda prövningar då kvinnan har blivit sjuk. Tyvärr, även om många experimentella behandlingar är på gång, har en definitiv lösning på Alzheimers ännu inte hittats, som fortsätter att skörda många offer varje år, inklusive sörjande släktingar.

"Min morfar snyggar till sig varje morgon för att besöka min mormor i hennes rum", förklarar Catalina, barnbarnet. "De har varit gifta i 56 år. Min mormor blev sjuk för över 15 år sedan. Trots att hon förlorat sitt minne är min morfar fortfarande ett välbekant ansikte för henne."

Advertisement
TikTok / katiuska.bg

TikTok / katiuska.bg

"Detta är hennes dagliga rutin. Vi är övertygade om att det är det som håller henne kvar här hos oss. Om du frågar mig vad kärlek är, skulle jag säga till dig att titta på mina morföräldrar. Den blicken säger allt utan att behöva tillägga något", säger Catalina. I videon känner mormorn tydligt igen sin man och ler när hon tittar in i hans ögon och när han försöker få henne att skratta med ett skämt. Naturligtvis är den gamle mannen väl medveten om att det flyktiga ögonblicket av lycka kan försvinna när som helst eftersom hans älskade fru skulle kunna sluta känna igen honom, men så länge den lilla lågan finns i hennes ögon kommer han att fortsätta att finnas där för henne: "Sluta aldrig att titta på mig", säger han ömt.

Advertisement