En äldre kvinna med en rörelsehindrad dotter har inget att äta på nyårsafton, men polisen rycker in och hjälper till

av sofia

13 Januari 2023

En äldre kvinna med en rörelsehindrad dotter har inget att äta på nyårsafton, men polisen rycker in och hjälper till
Advertisement

Det finns tillfällen då vi känner oss så ensamma att vi tror att det verkligen inte finns någon vi kan vända oss till för att få hjälp. I verkligheten bör vi ha i åtanke, särskilt i de svåraste stunderna, att det alltid finns en lösning och någon som kan hjälpa oss. För äldre människor är det verkligen svårare, särskilt om de inte har någon familj eller, ännu värre, måste ta hand om ett funktionshindrat barn. Detta är den desperata situationen som en 70-årig kvinna från Rom, med en dotter som absolut inte är självförsörjande, befann sig i på nyårsafton. Utan någon att vända sig till för att få hjälp och inget att äta, trodde hon att hon skulle bli tvungen att fira in det nya året så här.

via Terzobinario

Advertisement

Furto all'interno del Centro Commerciale, ruba una borsa ma viene fermata: arrestata #PoliziaRomaCapitale È stata ...

Pubblicato da Polizia Roma Capitale su Venerdì 23 dicembre 2022

Äldre människors ensamhet är ett konkret problem samt till och med en social fråga som staten bör försöka råda bot på med en rad initiativ och åtgärder, för att tillåta alla människor att leva ett värdigt liv. Tyvärr är detta ett så utbrett problem att det är väldigt svårt att komma åt i en del fall. Dessutom, är det just under julperioden som svårigheterna som har dykt upp under resten av året tycks förstärkas och nå en punkt utan återvändo. En 70-årig kvinna, med en funktionshindrad dotter som är beroende av hennes assistans, hade inte något att äta hemma på nyårsafton. I ren desperation bestämde hon sig vid 23-tiden för att ringa polisen för att be om hjälp.

Som du säkert kan föreställa dig är telefonsamtalen till polisen under de sista timmarna den 31:a december varje år alltid många och sker av de mest olika anledningarna, men trots detta var det ingen som vände denna kvinna ryggen när hon bad om hjälp.

Advertisement
Wikimedia / Not the actual photo

Wikimedia / Not the actual photo

Telefonisten som tog emot kvinnans samtal vidarebefordrade omedelbart denna förfrågan till en patrull i området, som inte tog lång tid på sig att ingripa. Trots att det var väldigt sent lyckades poliserna köpa lite mat att äta och en efterätt, så att kvinnan och hennes dotter åtminstone skulle kunna fira det nya året. Kvinnan tackade poliserna ordentligt för deras oväntade hjälp i en så svår stund för henne.

Det finns många problem i livet och det är absolut inte alla som kan lösas med en enkel gest, men låt oss komma ihåg hur viktigt det är att hjälpa andra och även att be om hjälp.

Advertisement