En hemlös pappa bor i bilen med sin 10-åriga dotter så polisen beslutar sig för att hjälpa honom

sofia

31 Januari 2023

En hemlös pappa bor i bilen med sin 10-åriga dotter så polisen beslutar sig för att hjälpa honom
Advertisement

Ibland kan livet låta oss gå igenom svåra perioder, så långa att de verkar oändliga, men lyckligtvis tar även de mörkaste nätterna slut och förr eller senare kommer gryningen. James Schweikhard, en 41-årig ensamstående pappa från USA som tvingades leva på gatan med sin 10-åriga dotter, vet detta mycket väl.

Allt de hade var en liten skåpbil, men efter flera försök att hitta ett jobb eller ett hus i Oklahoma övervägde James att flytta till Colorado för att hitta bättre lösningar. Eftersom han inte hittade något boende, hade han börjat bo med sin dotter i skåpbilen.

via Today

Advertisement

Pexels - Not the Actual Photo

De anlände till delstaten Colorado på sommaren och James skrev omedelbart in sin dotter i skolan, samtidigt som han hittade ett litet jobb för att överleva. Dotterns lärare började misstänka att barnet levde under olämpliga förhållanden och anmälde sin oro till Lakewoodpolisen. Officer Butler åkte genast dit för att se vad som pågick. Under tiden gick det dåligt för James, hans skåpbil hade slutat fungera och eftersom han inte kunde ta sig till jobbet fick han sparken. James ryckte till när han såg officer Butler, fruktade att hans prekära situation kunde kosta honom vårdnaden om sin dotter, men istället hände något mycket oväntat.

Polisen hyrde en bärgningsbil på egen bekostnad och lät reparera fordonet utan kostnad. Mekanikern som ansvarade för reparationen blev så rörd av den unge pappans berättelse att han bestämde sig för att sprida budskapet för att hjälpa honom hitta ett nytt jobb och ett hem. På nolltid fick James fem jobberbjudanden och blev erbjuden ett litet hus med överkomlig hyra. 41-åringen tackade glatt ja till ett av jobberbjudandena och blev förvånad över hur snabbt polisen hade lyckats lösa de problem han tampats med i nästan två år.

Pexels - Not the Actual Photo

Nyheten spreds i hela Lakewood och nästan alla invånare erbjöd ekonomiskt stöd, grundläggande förnödenheter och allt annat de skulle kunna behöva för att James och hans dotter skulle kunna starta om. Någon skänkte tallrikar, någon annan ett kylskåp, en annan en säng, andra skänkte möbler och så vidare. "Det här gav mig min tro på mänskligheten tillbaka. Jag har inga ord för att uttrycka all min glädje och tacksamhet”, säger James.

”Det handlar om att vara en del av samhället. Jag är förvånad över att vi lyckades göra detta så snabbt. Jag har alltid fått lära mig att man bör ge en extra hand och inte vara rädd för att hjälpa till. James har gjort mycket av arbetet för att organisera allt", förklarade sergeant Dave Hoover: "Nu är det upp till honom, det här är en bra utgångspunkt. Vi är säkra på att han kommer att fortsätta på den här vägen och göra sitt bästa" tillade han.

Vi vill bara önska honom ett stort lycka till.

Advertisement