Hennes tvillingsyster dör, men hon säger inget till sin farmor och farfar:"Jag vill inte få dem att lida"

av sofia

15 Februari 2023

Hennes tvillingsyster dör, men hon säger inget till sin farmor och farfar:"Jag vill inte få dem att lida"
Advertisement

Det finns många sätt för att visa omtanke och kärlek gentemot en människa. Alla väljer det som är mest lämpat för deras personlighet, deras sätt att göra och vad de tycker är bäst, så även om ett val kanske verkar vara lite ovanligt, betyder det inte att det är fel.

Huvudpersonen i den här historien, till exempel, har bestämt sig för att göra något ovanligt för att skydda sina farföräldrars sinnesro, och hon berättar om det på Tik Tok. Många som har följt den här historien har haft starka åsikter i frågan. Låt oss ta en närmare titt på vad det rör sig om.

via New York Post

Advertisement
@annie_niu/Tik Tok

@annie_niu/Tik Tok

Den unga tiktokern Annie Niu lade upp en video på sitt konto där hon erkänner att hon har ljugit för sina farföräldrar, men att det är för deras skull. Tydligen hade kvinnan en tvilling och båda stod sina farföräldrar mycket nära. Tyvärr gick systern bort och hon hade inte hjärta att tala om detta för det äldre paret.

Känslan av att vilja skydda dem tog överhanden och hon valde att dölja sanningen och låtsades vara sin avlidna syster. I klippet förklarade hon dock orsakerna och menade att det i orientalisk kultur är av grundläggande betydelse att skydda de äldre medlemmarna i familjen och att se till att sorger som denna inte förtär dem. "Många säger till mig att inte fortsätta göra så här - erkände den unga kvinnan - men jag känner att jag inte kan göra annorlunda. En sådan nyhet skulle få dem att lida eller något ännu värre och ingen kan försäkra mig om att detta inte kommer att hända".

Advertisement
@annie_niu/Tik Tok

@annie_niu/Tik Tok

Det är därför det är bättre att hålla tyst och vid behov fortsätta att låtsas vara den andra kvinnan. På telefon är det alltså alltid hon som pratar med sina morföräldrar, utger sig för att vara deras avlidna barnbarn och fortsätter att ge dem personlig information och uppdateringar om hennes liv. Självklart händer det ibland att det äldre paret frågar henne varför hon inte längre kommer och hälsar på dem, men varje gång lyckas Annie hitta en rimlig ursäkt och lugna dem.

"Du borde berätta sanningen för dem" - skriver hälften av användarna efter att ha hört historien, medan de andra stöttar tjejen genom att tala om för henne att hon gör rätt, om hon anser att det är det bästa sättet för att inte göra dem upprörda. Situationen är inte på något sätt enkel, detta går knappast att förneda och sådana beslut är alltid komplicerade. Tycker du att det hon gör är rätt?

Advertisement