En mormor släpper allt för att åka världen runt: "Jag vill inte tillbringa resten av mitt liv med att ta hand om mina barnbarn"

av sofia

16 Maj 2023

En mormor släpper allt för att åka världen runt: "Jag vill inte tillbringa resten av mitt liv med att ta hand om mina barnbarn"
Advertisement

Att resa jorden runt när man väl har gått i pension är en dröm för många. Det är ett sätt att upptäcka nya kulturer, landskap, smaker och människor, men det är också ett sätt att berika sitt liv, lära sig nya saker och ha kul. Det är en utmaning som stimulerar sinnet och kroppen, vilket hjälper till att hålla en ung och nyfiken, det är en tillfredsställelse efter alla år av arbete och uppoffringar, som gör att du kan njuta av frukterna av ditt arbete. Att resa runt i världen är en lyx som förtjänar att upplevas minst en gång i livet och historien vi ska berätta för dig nu förklarar tydligt varför.

via Semana

Advertisement

Josefa Feitosa, känd som "mormor Jo", är en kvinna som djupt älskar sitt barnbarn och sina 3 barn. Det hindrar henne dock inte från att vilja leva sitt liv som hon vill. Efter att ha arbetat och offrat så mycket kände hon ett behov av att förverkliga sina drömmar och göra det hon inte lyckades göra när hon var ung. Så en dag packade hon sina väskor och började resa världen runt ensam och följde sin inre röst. Hennes barn förstod först inte hennes val och var arga. Men sedan accepterade de att det att vara morföräldrar inte innebär att offra sig själv och att Josefa hade all rätt att njuta av livet på sitt sätt.

När hon gick i pension valde kvinnan att radikalt förändra sitt liv genom att sälja allt hon ägde, inklusive sitt hus, för att resa. Mormor Jo älskade sitt lilla barnbarn, men hon ville inte bli en traditionell mormor. Hon ville inte stanna hemma och ta hand om honom då och då, utan hon ville utforska nya platser och kulturer. Så hon förklarade för honom att mormödrar inte är gjorda för att ta hand om sina barnbarn, utan för att leva sina liv. Josefa började därför flytta runt i Brasilien och sedan till andra länder. Hon var inte intresserad av lyxresor, utan av äventyrliga och kulturella sådana. Med ryggsäcken på ryggen började hon dokumentera sina resor på Instagram.

Advertisement

Josefa är nöjd med sitt val och vill inspirera alla sina jämnåriga att resa utan att begränsa sig och vill att hennes inlägg ska vara en isnpiration. Denna livfulla och charmiga mormor verkar ha alla egenskaper som en sann influencer har!

Vi önskar mormor Jo ett långt liv fullt av hopp och att detta bara är början på ett liv fullt av äventyr!

Advertisement