En mamma har starka tvivel: "Är det rätt att mina föräldrar och min svärfar flyttar in hos oss?"

av sofia

06 Oktober 2023

En mamma har starka tvivel: "Är det rätt att mina föräldrar och min svärfar flyttar in hos oss?"
Advertisement

Mor- och farföräldrar har en grundläggande roll i våra barns liv och även i vårt. De är de kloka, erfarna och trygga människorna som vi vet att vi kan vända oss till när som helst för att be om råd och hjälp eller bara för att få en kram och kunna koppla av. Att ha dem nära oss gör oss lyckligt lottade, men alla har inte den turen och det kan hända att vi inte har möjlighet att träffa dem ofta, särskilt om de bor långt ifrån oss.

Detta hände till exempel huvudpersonen i den här historien. En kvinna som bodde långt ifrån sina svärföräldrar och föräldrar, alltså hennes barns far- och morföräldrar, tänkte ut en plan tillsammans med sin partner för att ha dem närmare, men något hindrade henne från att fatta det slutgiltiga beslutet, så hon tänkte fråga människor på nätet om råd. Låt oss förklara närmare.

via Mumsnet

En bekännelse...

En bekännelse...

Pexels - Not the actual photo

I ett inlägg på forumet Mumsnet bestämde sig en mamma för att fråga andra användare om råd och vittnesmål angående en mycket viktig fråga för henne och hennes partner. Författaren till inlägget sa att hon och hennes bättre hälft övervägde möjligheten att låta sina barns mor- och farföräldrar flytta in i deras hem. Det är inte så lätt för dem att träffa dem på grund av avståndet, så de funderade ut en lösning.

”Min mans mamma gick bort för en kort tid sedan och min svärfar lider mycket av ensamheten – börjar kvinnan inlägget – Han ber ofta om att få vara med sina barnbarn, han hämtar dem från skolan och ibland ber han oss att umgås på söndagar, men att vara tillsammans är inte lätt för han bor långt bort - fortsatte hon - Mina föräldrar hjälper oss också med barnen, de bor inte långt bort och det är lättare att besöka dem, men de måste snart flytta" .

Advertisement

En ärlig begäran om råd

En ärlig begäran om råd

madgerly/Flickr - Not the actual photo

Med tanke på hennes svärfars ensamhet och den vräkningssituation som hennes föräldrar befann sig i, började denna kvinna tillsammans med sin partner att utvärdera möjligheten att alla tre skulle få flytta in hos dem. I inlägget förklarade hon att huset de bor i är mycket stort, upplagt på flera våningar och att det på nedre plan finns ett annex där hennes föräldrar kunde ha bott i total självständighet. Svärfadern kunde istället få ett mycket stort rum inne i deras lägenhet, där ett litet pentry kunde ha lagts till för att ge honom den självständighet och frihet han behövde.

"De erbjöd sig alla att betala oss hyra och hjälpa oss med våra barn, men vi vill inte ge dem det ansvaret - förklarar författaren till inlägget - Tycker ni att vi gör rätt? Jag kan inte se några negativa aspekter i frågan, men jag skulle vilja veta om någon annan av er har haft en liknande upplevelse?"

Hur skulle du bete dig om du var i hennes situation?

Många svarade på hennes inlägg och delade de mest olikartade tankarna. Enligt vissa var det en mycket bra idé, även med tanke på att relationerna mellan svärföräldrarna enligt hennes åsikt var utmärkta. Tvärtom rådde andra henne och hennes partner att tänka efter noggrant. I framtiden skulle de kunna få problem på grund av föräldrarnas ålder och bli tvungna att hantera alla tres behov, eller om de var tvungna att byta jobb och andra liknande situationer.

Vad skulle du ge för råd till detta par? Har du någon gång varit i en liknande situation och hur hanterade du det i så fall?

Advertisement