"Jag gav min dotter ett namn som min mormor hatar och nu vägrar hon prata med mig"

av sofia

12 Oktober 2023

"Jag gav min dotter ett namn som min mormor hatar och nu vägrar hon prata med mig"
Advertisement

Ett barns födelse är en unik, känsloladdad och minnesvärd händelse för hela familjen. En ny person i hushållet, en ny generation och det är skönt att veta att det i dessa stunder finns äldre människor som kan dela dem tillsammans med oss. Mor- och farföräldrar är viktiga personer för alla och det är underbart att få ha dem vid sin sida under livets viktigaste steg, som när ett barn föds. Ändå finns det familjer med många problem och där även den minsta meningsskiljaktighet kan skapa förödelse.

I berättelsen vi ska dela idag var det som skapade en dispyt mellan ett barnbarn och hennes mormor valet av namn för den nyanlända bebisen. Låt oss förklara varför.

Ibland kan väldigt små händelser förändra en relation radikalt...

Ibland kan väldigt små händelser förändra en relation radikalt...

Pxhere - Not the actual photo

Författaren till inlägget kände sig skyldig för att  oavsiktligt ha kränkt sin mormor och ville dela berättelsen på nätet för att förstå om hennes sätt att agera var helt fel eller inte. Tvisten mellan de två kvinnorna började i samband med födelsen av mormorns barnbarnsbarn och valet av hennes namn.

"Jag är 27 år och min man är 31, vi har nyligen fått en liten dotter och enligt tradition i mitt hem ska vi ha en liten fest för att presentera henne för familjen - skrev kvinnan - Efter förlossningen ringde vi alla släktingar för att avslöja hennes namn, men min mormor tog det inte bra. Jag vill passa på att understryka en sak - fortsatte hon - Min mormor heter Lucille, men hon gillade det aldrig och sedan hon var 8 år gammal har hon sagt att hon heter Barbara. Hon har jag insisterat så mycket och till slut kallade alla henne det och hon lyckades till och med få det ändrat juridiskt, genom att säga att det var ett namn hon tyckte bättre om."

Advertisement

Namnet som var orsak till konflikt

Namnet som var orsak till konflikt

Allan Foster/Flickr - Not the actual photo

En preferens som till och med fick henne att begära en officiell förändring, vilket ingen bestred. Författaren till inlägget understryker att hennes man hade ett utmärkt förhållande till sin mormor, som alltid hade funnits vid hans sida tills hon avled.

"Min man stod sin mormor väldigt nära. Hon hette Mary, vilket blev vår dotters mellannamn. Som förnamn valde vi dock Lucy, efter min mans mormors favoritkändis och tänkte att detta skulle få min mormor att le också. Det blev inte så. - fortsatte hon - När vi avslöjade namnet i samtalet gjorde min mormor ett väldigt fult ansiktsuttryck. Jag försökte förklara skälen till vårt beslut, men hon lade på luren och från det ögonblicket har hon inte längre velat prata med mig."

Vem har rätt och vem har fel?

En mycket jobbig situation som fick kvinnan att känna sig skyldig. Hon förklarade sina skäl och påpekade att hon aldrig någonsin hade velat såra sin mormor och att hon på allvar trodde att historien om hennes förnamn vid det här läget var över, men så var det tydligen inte.

"Min familj säger att jag kunde ha pratat med henne innan jag valde namnet, men jag var verkligen övertygad om att det var historia och dessutom hade hon alltid sagt till mig att hon hade bytt sitt bara för att hon gillade Barbara mer och inte på grund av en specifik eller negativ händelse" - skriver vår huvudperson.

Situationen mellan de två var dock nu äventyrad och det enda 27-åringen ville var att kunna återknyta kontakten med sin mormor. Hon kunde inte förlora sin relation med henne bara på grund av ett namn och framför allt ville hon inte missa glädjen att få presentera sin lilla dotter för sin mormor. Många användare lämnade en kommentar och sa att de var på hennes sida, även med tanke på makens band med sin mormor.

Vem tycker du överdrev: mamman som valde namnet trots att hon känner till sin mormors historia, eller mormorn som inte borde ha förväntat sig något av ett beslut som uteslutande tillhör de nyblivna föräldrarna?

Source:

Reddit

Advertisement