Den här mannen vill inte köpa hus tillsammans med sin fru: "Jag är orolig för vad det innebär"

av sofia

12 Oktober 2023

Den här mannen vill inte köpa hus tillsammans med sin fru: "Jag är orolig för vad det innebär"
Advertisement

Att gifta sig är ett viktigt steg för ett par, men det finns en annan händelse av enorm betydelse vars värde ofta förminskas, nämligen att köpa hus tillsammans. Efter (eller innan) man gifter sig är det en tanke som kommer naturligt, nästan en självklarhet. Ändå kan en rad problem uppstå från detta enorma åtagande.

Historien vi ska berätta för dig är ett tydligt bevis på detta då den handlar om ett gräl mellan en man och hans hustru som föddes just på grund av oenighet i en sådan situation. Låt oss ta reda på vad som hände i detalj.

via Reddit

Ett erbjudande som var omöjligt att tacka nej till... eller?

Ett erbjudande som var omöjligt att tacka nej till... eller?

Freepik - Not the actual photo

Maken berättade historien på ett välkänt forum på nätet och bad om råd från andra användare angående hans komplicerade situation.

Mannen har varit gift i cirka två år och både han och hans fru har trygga och välbetalda jobb. Så de funderade på att köpa ett hus för att bilda familj när det kom ett attraktivt förslag från hustruns faster om att köpa hennes bostad till ett förmånligt pris eftersom den äldre kvinnan hade bestämt sig för att flytta till ett pensionärssamhälle. Kvinnan begärde cirka 700 000 kronor, pengar som hon skulle ha spenderat på sin flytt och på resor. De skulle så småningom behöva göra månatliga avbetalningar för att betala av lägenheten på 10 år, men avbetalningarna skulle vara högre än deras nuvarande hyra.

Men inget av detta var egentligen ett problem för mannen (29 år gammal) om det inte vore för att det som sades praktiskt taget bara skulle beröra honom!

Advertisement

Mannens oro och användarnas åsikter

Mannens oro och användarnas åsikter

jcomp/Freepik

Faktum är att hans fru (25 år gammal) inte kunde hjälpa honom ekonomiskt på något sätt, varken med förskottet som hennes faster begärt eller med de höga kostnaderna för de avbetalningar som ska betalas: "Hon är inte särskilt bra på att spara pengar, snarare tvärtom. Även om hon tjänar bra, spenderar hon praktiskt taget hela sin lön på lyx. Hon har alla senaste generationens elektroniska enheter och har precis köpt en Tesla (medan jag kör runt i en gammal Honda från ett årtionde sedan)", förklarar mannen.

Han är därför mycket orolig eftersom han är medveten om att han kommer att behöva stå för alla utgifter. Kvinnan har drygt 4 500 kronor på sitt konto och efter flera timmar av diskussioner slutade det med att han kritiserade sin fru för hennes sätt att hantera sina pengar. Som ett resultat av detta har hon inte pratat med honom på flera dagar och anser att de borde vara ett team redo att stödja varandra och att erbjudandet som hennes faster gjort är en chans som de inte kommer att få igen. Men vad tycker andra användare som läser detta?

"Jag är ledsen över att vara så rakt på sak, men jag tror att du valde fel kvinna att gifta dig med. Det är tydligt att den här personen inte är kapabel att hantera sin ekonomi och lever bara för att njuta av nuet. Enligt min mening kommer du med en sådan person vid din sida snart vara täckt av skulder”, skrev en person. Många andra påpekade för honom att när du är gift slutar det med att du också måste betala de skulder som din andra hälft har ådragit sig och att denna risk skulle kunna bli en konkret verklighet för honom. De föreslog att han skulle låta skriva ett juridiskt avtal för att dela upp deras ekonomi.

I princip alla verkar vara överens om att det är fel av en kvinna att ta för givet att hon kan räkna med sin mans pengar, eller vad tycker du?

Advertisement