Den här tjejen bad om ersättning för en vas som hennes pojkväns son råkat ha sönder

av sofia

14 Oktober 2023

Den här tjejen bad om ersättning för en vas som hennes pojkväns son råkat ha sönder
Advertisement

Att bråka i en relation är "normalt". Man älskar varandra och kommer överens precis som det kan hända att man bråkar när man inte gör det. Skälen till ett bråk kan vara de mest olikartade, men en sak är säker och det är att när pengar är inblandade blir allt mer känsligt och komplicerat att hantera.

Huvudpersonen i den här berättelsen vet något om det och hon undrade om hon agerade på rätt sätt när hon bad sin pojkvän om att få ersättning för en stor skada som mannens son orsakat henne. Låt oss tillsammans kika på detaljerna i denna speciella berättelse.

via Reddit

Advertisement

Vasen som bråket handlar om

Vasen som bråket handlar om

Drazen Zigic/Freepik - Not the actual photo

En ung 23-årig kvinna bad om hjälp från människor på nätet angående ett bråk med sin 30-åriga pojkvän. Som bakgrundshistoria kan vi nämna att tjejen brinner för vintagevärlden och älskar att strosa runt på loppmarknader, i antikaffärer och alla de platser där hon kan hitta speciella föremål att samla på genom att bara spendera en tusenlapp eller två. Hon lyckas ofta göra riktiga affärer genom att köpa föremål vars verkliga värde är mycket högre än det belopp hon betalar.

Vanligtvis hamnade alla hennes inköp i en garderob som används för att förvara sådana "minnen". Hon valde att visa upp bara ett föremål i sitt hem som hon tyckte var helt underbart, nämligen en dekorerad antik vas som hon bestämde sig för att placera på ett hyllplan i sin bokhylla.

Föremålet i fråga har ett visst värde fick hon veta av en slump av en expertbekant till henne, nämligen mer än 30 000 kronor! Hon köpte den för bara 350 kronor och blev chockad när hon fick reda på dess verkliga värde. Så hon bestämde sig för att intyga dess äkthet och kände sig nöjd över att kunna visa upp ett så sällsynt föremål. Sedan skedde olyckan.

Advertisement

Känslomässigt eller ekonomiskt värde?

Känslomässigt eller ekonomiskt värde?

vecstock/Freepik - Not the actual photo

En kväll kom hennes pojkvän för att hälsa på och tog överraskande nog med sig sin 10-årige son. Normalt sett bor barnet hos sin mamma och ses väldigt sällan med sin pappa, men denna gång var han med honom.

Detta var inte ett problem för flickvännen eftersom hon kommer bra överens med pojken och aldrig har upplevt att han har stört på något sätt. Så paret förberedde lugnt middag tillsammans den kvällen när ett ljud av en krasch plötsligt skrämde dem. Hennes dyra vas hade åkt i golvet och barnet grät.

Det var bara en olycka och ingen kom som tur var till skada. Kvinnan blev dock rasande och väntade tills hon var ensam med sin pojkvän för att prata med honom om det som hade hänt. De kom överens om att mannen skulle ersätta henne och han frågade henne därför om kostnaden för vasen. Här uppstod konflikten: tjejen var helt ärlig och berättade för honom att hon faktiskt hade köpt den sällsynta vasen för bara 350 kronor, men att dess värde uppskattades till mer än 30 000. Pojkvännen hade inte för avsikt att ersätta detta belopp - trots att han egentligen hade råd - och insisterade på att han bara skulle behöva återbetala henne de 350 kronorna som kvinnan faktiskt hade spenderat.

Tjejen insisterade istället på att hon ville ha de pengarna och var rasande, men mer av princip än för pengarna eftersom hon också tjänar mycket bra. Till slut gav mannen henne det motsvarande marknadsvärdet på vasen, men inte utan att känna sig förolämpad och skälla ut henne... vem av dem tycker du har rätt?

Advertisement