Den här kvinnan vägrar låta sin mamma träffa sina barnbarn: "Hon förtjänar det inte med tanke på hur hon beter sig mot dem"

av sofia

13 Oktober 2023

Den här kvinnan vägrar låta sin mamma träffa sina barnbarn: "Hon förtjänar det inte med tanke på hur hon beter sig mot dem"
Advertisement

Relationen mellan barn och föräldrar är en av de första och viktigaste banden som etableras för ett barn. Ens mamma och pappa representerar föredömen att efterlikna och om det skulle bli konflikter kan barnen bli lidande under en väldigt lång tid. Det spelar ingen roll vilka orsakerna är och vem som har rätt då faktum kvarstår att en dålig relation med familjen sätter djupa spår inombords.

Däremot kan man gå vidare och bilda en ny familj, med den person du väljer och vill ha vid din sida. Huvudpersonen i den här historien har gått igenom något mycket jobbigt på grund av sin mamma och en del av hennes beteenden. Även när hon själv blev mamma fortsatte hennes mamma att bete sig konstigt.

via Reddit

När ens barn särbehandlas...

När ens barn särbehandlas...

Pexels - Not the actual photo

Mamman som är huvudpersonen i den här historien sökte en konfrontation på nätet angående en familjefråga som fick henne att lida mycket. Hon vill veta om hon hade fattat rätt beslut angående sin mamma. Men låt oss ta det hela från början.

Kvinnan, som nu är 27, säger att hon är lyckligt gift med sin man som är 24 år gammal. Hon har totalt 3 döttrar, varav hennes första dotter föddes ur ett tidigare förhållande med hennes ex-pojkvän från gymnasiet. Mamman tog hand om detta barnbarn och skötte sig överlag bra mot henne. Men när den unga kvinnan fick sin andra dotter skedde en mycket tydlig förändring...

Faktum är att hennes mamma aldrig visade något intresse för att träffa och umgås med sitt andra barnbarn, och motiverade detta med att hon bokstavligen hade uppfostrat sitt äldsta barnbarn och därför bara gillade henne. Men saker och ting – berättar kvinnan – gick inte riktigt till på det viset: ”I den perioden när jag var gravid och sedan födde min första dotter, flyttade min mamma in hos mig, men inte för att göra mig en tjänst och hjälpa mig! Hon hade precis gjort slut med sin sambo då och jag lät henne få bo med mig i huset som jag hyrde”.

"Dessutom led jag av förlossningsdepression och hon stod mig inte alls nära, tvärtom: hon anklagade mig för att vara en dålig mamma och gick till och med så långt som att föreslå att jag lagligen skulle anförtro henne mitt barn eftersom jag enligt hennes åsikt inte var redo för det åtagandet!", tillade 27-åringen. Den redan känsliga situationen förvärrades ytterligare med ankomsten av hennes tredje dotter.

Advertisement

Användarnas tips

Användarnas tips

Freepik - Not the actual photo

Det olika sättet hon behandlade barnen på blev ännu tydligare då den äldsta dottern överöstes med presenter, fick skjuts hem efter en fest och så vidare, men för de andra två små verkade det inte finnas något intresse. "Min andra dotter lider av vissa problem kopplade till hennes hjärna och min mamma hade mage nog att använda den här ursäkten för att inte fästa sig vid henne", avslöjade den upprörda kvinnan.

Men inte ens det tredje barnbarnet togs någonsin i beaktande. Den äldsta försökte hon till och med ta ifrån henne: "Min mamma låste bilens alla dörrar och körde iväg med min dotter kvar där inne och lämnade mig utanför. Det är vansinnigt vad hon är kapabel till!", utbrast hon i det långa inlägget på ett forum.

Till slut, efter att ha bevittnat även andra absurda scener, valde hon att klippa alla band med sin mamma, varpå mamman började publicera bilder på alla 3 barnbarn på Facebook och skrev hur mycket hon saknade var och en av dem. Besviken och irriterad bad hon om åsikter på nätet om huruvida hon gjorde rätt i att bryta kontakten med sin mamma.

Alla användare som lämnade kommentarer gav henne sitt fulla känslomässiga stöd och sa att hon hade gjort det bästa valet för sin familj: "Jag skulle inte ens kalla en sådan person för en mamma", "Blocka henne på Facebook också och gå vidare tillsammans till din man", "Den här kvinnans attityd kunde bara bidra med negativitet i dina döttrars liv, du gjorde det enda rätta". Vad tycker du om den här historien?

Advertisement