En mamma ber om hjälp: "Min exman vill att vår 17 månader gamla dotter ska ta hål i öronen"

av sofia

11 Oktober 2023

En mamma ber om hjälp: "Min exman vill att vår 17 månader gamla dotter ska ta hål i öronen"
Advertisement

Att skaffa barn är en extraordinär händelse och förmodligen en av de mest spännande sakerna i livet, men ibland kan det vara riktigt tufft. För att skapa en annan levande varelse behöver du två personer, vilket innebär två åsikter om allt...

Det är ingen slump att den som du ska dela ett sådant ansvar med ska vara noggrant utvald, för det är i slutändan väldigt viktigt. Det är en otroligt vacker uppgift att uppfostra ett barn, men det är viktigt att det finns lugn, harmoni och en gemensam tankegång från föräldrarnas sida. Tyvärr är detta inte alls fallet i historien vi nu ska berätta, som verkligen visar vad som kan hända när man är oense.

via Reddit

Mammans oro

Mammans oro

Freepik - Not the actual photo

Denna röriga historia berättas av en mamma och ex-fru som bestämde sig för att skriva ett inlägg på ett forum på nätet och letade efter någon som kunde ge henne lite hjälp.

Kvinnans börjar med att avslöja att medan hon skriver på datorn är hon i tårar... det som gör henne så ledsen och frustrerad är ultimatumet från hennes exman. Mannen har varit väldigt tydlig med en fråga som alltid legat honom varmt om hjärtat även när de fortfarande var gifta: att låta ta hål i deras dotters öron.

Nu skulle han vilja, eller snarare kräver, att deras 17 månader gamla dotter ska kunna ha örhängen. Han är fast besluten i detta avseende: "Jag bryr mig inte om vi gör det tillsammans, om du tar dit henne eller om jag måste göra det själv men jag vill att det ska göras", sa han till den lilla flickans mamma. Så hon sa till honom att hon skulle göra det i slutet av månaden, men sedan kände hon inte för det och därför beslöt hennes exman att antingen skulle hon se till att dottern fick ta hål i öronen till helgen eller så skulle han fixa det själv.

Advertisement

Stödet från människor på nätet

Stödet från människor på nätet

Mamman är väldigt orolig för sin lilla dotter eftersom hon fruktar att flickan ska lida mycket av att ta hål i öronen och därför är hon inte alls överens. Men problemet är att ifall hon säger emot mannen kommer han bara att bli ännu mer envis i frågan.

Kvinnan är orolig och vill undvika sitautionen, men dottern tillhör dem båda och hon undrar om det går att ingripa på något sätt så att hon inte tvingas göra detta mot sin vilja.

De som läste hennes berättelse hade olika saker att säga om detta. Någon försäkrade henne att hon juridiskt sett kan hindra mannen från att agera på eget initiativ utan gemensamt samtycke, en annan användare påpekade att den andra föräldern först borde ta hål i sina egna öron för att förstå hur det känns och först senare bestämma för sin dotter. Det finns även de som har argumenterat för hur orättvist det är att tvinga någon som inte kan bestämma själv ännu i en fråga som lätt skulle bli ett problem senare i livet när barnet blir mer medvetet. Vad tycker du?

Advertisement