En mammas dilemma: "Mannen jag älskar hatar min dotter, vad ska jag göra?"

av sofia

02 Oktober 2023

En mammas dilemma: "Mannen jag älskar hatar min dotter, vad ska jag göra?"
Advertisement

När du växer upp, mognar och blir äldre kan du stöta på en bitter sanning, nämligen att alla relationer tyvärr inte slutar med: "Sedan levde de lyckliga i alla sina dagar". I verkligheten är det inget ovanligt att man efter slutet av en relation går vidare med sitt liv, det viktigaste är – förmodligen – att inte göra samma misstag som du gjort i dina tidigare relationer.

Huvudpersonen i den här historien har hamnat i en ganska svår situation som hon inte vet hur hon ska lösa och hon bad därför om hjälp på ett välkänt forum för att söka tröst. Låt oss kika på detaljerna tillsammans.

via Mumsnet

En komplicerad flicka

En komplicerad flicka

bearfotos/Freepik - Not the actual photo

Kvinnan i denna berättelse har valt att vara anonym, men hon beskriver sin berättelse i detalj. Hon har två döttrar på 11 och 7 år, båda helt underbara, från ett tidigare förhållande. Nu har hon en ny partner som hon bor med och de två tjejerna är väldigt närvarande i hennes liv. Hon beskriver sin 7-åring som sprudlande, envis och nyckfull samt förklarar att det inte alltid är lätt att hantera vissa av hennes beteenden.

Mamman tror att det bästa sättet att hantera henne på är att försöka kommunicera med henne istället för att bara skälla ut henne. Hon är trots allt en intelligent tjej som kan vara väldigt snäll när hon vill. Hela hennes familj är väl medveten om "temperamentet" hos denna mycket unga flicka och de vet hur de ska hantera henne.

Tja, inte riktigt hela hennes familj då en del inte ens tolererar henne. Hennes partner har svårt att hantera situationen och detta påverkar självklart deras relation starkt.

Advertisement

Ankomsten av ett nytt barn

Ankomsten av ett nytt barn

Freepik - Not the actual photo

Hennes partner accepterar inte den 7-åriga flickans sätt och hennes mamma är förvånad över mannens reaktion i detta avseende. För att förvärra en redan kritisk situation har kvinnan just fått barn med den här mannen.

"Han har alltid haft svårt att interagera med min andra dotter... ett exempel? När vi tog en 4-timmars resa med bilen underhöll den lilla flickan sig själv med min mobiltelefon och min sambo stod inte ut med volymen från enheten så han satte på radion väldigt högt, blev irriterad och det slutade med att vi hade ett allvarligt bråk." berättar kvinnan.

När den lilla tjejen ville lägga sig på en leksak, ett babygym, hade hennes sambo beordrat flickan att inte sätta fötterna på det, vilket fick henne att göra precis tvärtom. Men det värsta hände strax efter, när den lilla flickan nyste nära bebisens spjälsäng utan att sätta händerna framför munnen: "Han blev helt galen, han började skrika och sa att min dotter betedde sig illa. Det hela urartade och höll i sig i mer än en timme." Skrev denna mamma.

Slutligen frågade kvinnan vad hon skulle göra åt sin situation och specificerade att hon självklart älskar sin dotter och att hon uppenbarligen aldrig skulle välja bort henne. Vad skulle du göra om du var i hennes situation?

Advertisement