Han är inte överens om de namn hans fru vill ge deras dotter så han gör en namnanmälan i smyg

av sofia

07 Augusti 2023

Han är inte överens om de namn hans fru vill ge deras dotter så han gör en namnanmälan i smyg
Advertisement

Det finns inget som har kraften att förena eller splittra ett par som ett barns ankomst. Det är en underbar händelse, glädje och kärlek frodas i ett hem som ser en familj expandera med en ny medlem. Verkligheten är dock, åtminstone för många människor, att nya föräldrar står inför och kommer att behöva möta många utmaningar.

Samarbete och kommunikation är avgörande för att komma överens och effektivt planera alla nya situationer som du måste kunna hantera. Men det finns val och åsikter som kanske inte delas av båda parter och detta kan skapa många konflikter och undergräva vad man trodde var en stabil relation. Ett ungt par hamnade i svårigheter när deras första barn föddes: en väldigt söt liten flicka som skulle döpas till...ja, det var just detta som var anledningen till oenigheten mellan de två.

via Reddit

Advertisement
yanalya/Freepik/ Not the actual photo

yanalya/Freepik/ Not the actual photo

Orsakerna till att man bråkar kan vara de mest olikartade och män och kvinnor tenderar att hantera samma situationer på helt olika sätt. En stereotyp som inte alltid stämmer, men som fortsätter att spegla många traditionella par. Att komma överens är självklart möjligt, du behöver bara ​​hitta bara den rätta harmonin med din andra hälft och veta när det är dags att ta ett steg tillbaka.

Men detta var inte riktigt möjligt i den här situationen som handlar om en 29-årig man och hans 27-åriga fru. Paret hade, sedan upptäckten av hennes graviditet, börjat fantisera om vilket namn de skulle ge det ofödda barnet. De fick strax veta att de väntade en flicka. De diskuterade olika alternativ och försökte hitta ett som passade dem båda.

Det verkade vara omöjligt att hitta en lösning. Mannen bestämde sig för att berätta sin historia på ett välkänt nätforum för att berätta vad som hade förvandlats till en absurd historia.

Advertisement
drobotdean/Freepik/ Not the actual photo

drobotdean/Freepik/ Not the actual photo

Faktum är att hans fru var stenhård i sina övertygelser. Hon skulle enbart ha gett sin lilla dotter ett namn som var originellt, gärna unikt. Bland hennes bidrag fanns namn som Hoohee, Joejie, Yabba och Buza. Hennes man var absolut inte överens om något av dessa namn: han tyckte att de gränsade till det "löjliga" och att barnet skulle bli tvunget att "betala konsekvenserna" och bli retat.

Det bör nämnas att paret är av västerländskt ursprung och därför fanns det enligt mannen ingen kulturell anledning att välja så speciella namn. Därför hade han föreslagit en del namn till sin partner som han ansåg vara både ovanliga och mer "acceptabla": Amelia, Ella och Sophia. Hon ville dock att hennes dotter skulle vara speciell, och därmed även hennes namn och tyckte att hennes mans förslag var inte tillräckligt intressanta, men inte nog med det.

Till slut hade hon envist beslutat att hon skulle kalla sin dotter Buza och det fanns ingenting som kunde avråda henne. Upprörd och orolig för dotterns framtid slutade det med att mannen - efter ännu ett bråk - gick till folkbokföringen och registrerade barnet med ett namn han gillade. Han hade dock försökt att respektera, inom ramen för sin tolerans, sin hustrus vilja men det var inte tillräckligt. När hon fick höra vad hennes man hade gjort hade hon exploderat av ilska och förolämpat honom kraftigt... Vem tycker du hade rätt?

Advertisement