Lyckas du hitta nummer 885 på bara 10 sekunder? Prova detta test som är en riktig utmaning för synen

av sofia

04 Augusti 2023

Lyckas du hitta nummer 885 på bara 10 sekunder? Prova detta test som är en riktig utmaning för synen
Advertisement

Visuella utmaningar är roliga och intressanta, en del enkla andra inte, men framför allt är de användbara. De tillåter oss att skärpa vår uppmärksamhetsfärmåga och träna vår koncentration. Att kunna identifiera en siffra, en bokstav eller något annat föremål på en bild som har många som alla är lika, är inte alltid så lätt. Tvärtom, för att lyckas är det viktigt att hålla sig i ständig träning och utmana sig själv då och då.

I det visuella testet som vi bjuder på idag i den här artikeln finns det ett nummer som skiljer sig från de andra. En busig inkräktare som du måste försöka identifiera på bara tio sekunder, tror du att du klarar det? Varför inte! Fokusera, var uppmärksam och aktiv...nedräkningen har börjat.

Advertisement

Lyckas du hitta nummer 885 på bara 10 sekunder?

Lyckas du hitta nummer 885 på bara 10 sekunder?

Visuella quiz som dessa är enkla, men väldigt roliga och ett fantastiskt tidsfördriv när du känner ett behov av att ägna några minuter åt lite hjärngympa. Det råder ingen tvekan om att dessa utmaningar, även om de inte är komplicerade, kräver en viss ansträngning och koncentration. Siffror, bokstäver eller något annat motiv som upprepas på bilden har funktionen att distrahera ögat, trötta ut det och göra det svårare att identifiera inkräktaren.

Därför måste du vara ännu mer uppmärksam och du hålla dig borta från källor till distraktion, om du vill hitta lösningen på den optiska gåtan på kortast möjliga tid. I det här fallet har vi bara 10 sekunder på oss att hitta den enda 885:an som är gömd bland de många 835:orna. Kommer du att hinna klart i tid?

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Quiz har en lång historia bakom sig. De kan verka vara enkla tidsfördriv att hålla på med på stranden eller i hängmattan, men i verkligheten är de inte alls det. Sedan början av 1900-talet har de faktiskt använts inom många sektorer både för att utvärdera kognitiva förmågor och för att optimera vetenskaplig forskning. Det har skapats många olika typer av logiska tester som kräver koncentration och en god problemlösningsförmåga, framför allt för att testa personer som skulle utöva speciella och känsliga yrken, som flygpiloter. Jobb där uppmärksamheten måste vara maximal och du inte får göra fel.

Med åren har de alltså blivit en bra metod som används av företag för att sålla kandidater i personalsökningsfasen. Men nog om detta, låt oss gå tillbaka till dagens utmaning.

Vårt mål är att lyckas hitta siffran 885 på bara 10 sekunder, så låt inte något distrahera dig och fokusera på att hitta siffran.

Vi kommer snart att avslöja lösningen...

Vi kommer snart att avslöja lösningen...

Huvudpersonen i dagens utmaning, det vill säga den siffran som skilde sig från de andra, ser man förstås inte direkt, men den finns där. Räkna tio steg in och kika på den näst sista raden. Ser du den? Bra. Vår inkräktare, 885 är precis där, nummer tio från vänster.

Om du redan hade hittat den kan vi bara säga grattis till dig och din utmärkta syn. Om du inte hade hittat den, ge inte upp. Det kommer fler sådana här visuella quiz och flera chanser att sätta sig själv på prov, träna och bli snabbare än alla andra.

Vi ses vid nästa utmaning!

Advertisement