Några människor avslöjar vad de inte hade förväntat sig när de skaffade barn

av sofia

23 Maj 2024

Några människor avslöjar vad de inte hade förväntat sig när de skaffade barn
Advertisement

Att bli förälder är förvisso en unik upplevelse som bjuder på storslagna känslor, men det tar inte bort hur jobbigt det är. Få människor är egentligen förberedda i detta avseende, förmodligen på grund av alla förväntningar och den skönhet som föräldraskapet representerar och är uppbyggd av.

Vissa människor, som är föräldrar, har bestämt sig för att dela sina tankar och reflektioner på nätet angående de mest tröttsamma och utmattande aspekterna av att vara pappa eller mamma.

via X

Advertisement

En mamma delar sina känslor i ett inlägg om de svåraste delarna med att bli förälder

Freepik

Denna "flod av dolda sanningar" startades av en ung mamma som delade sina känslor genom att skriva ett inlägg på X (före detta Twitter): "Vad var du inte beredd på när du blev förälder? Jag var personligen beredd på sömnbristen, tjafs och gnäll om mat, men jag trodde inte, förrän jag upplevde det personligen, att det kunde vara så svårt att hitta någon form av barnomsorg under de klassiska arbetstiderna." Härifrån blev diskussionen mer intensiv.

"Jag trodde att jag skulle få många möjligheter att spendera min fritid med vänner som också har barn. Så var det inte: mellan jobbet, barnen och resten av vardagen sågs vi bara två gånger på ett år och våra barn är i samma ålder...", skrev någon.

"Jag sov så lite under de första fyra åren av mitt barns liv att jag bokstavligen hallucinerade, det var mer än "tröttande" som jag fick höra. Jag trodde inte att det kunde vara så stressigt", erkände en mamma.

Kort sagt, mellan svårigheterna att anpassa sig till den nya rollen och kostnaderna för att klara ett familjeliv var många överens om att det inte finns tillräckligt med stöd för nyblivna föräldrar. Och detta är inte allt.

Advertisement

En mamma får aldrig ta en paus!

Freepik

Många människor började diskutera hur en förälder, särskilt en nybliven mamma, alltid är i rörelse. Bokstavligen. Faktum är att vissa berättelser fokuserade just på hur en mamma rör sig fram och tillbaka i hemmet där det alltid finns många saker att göra.

Antalet gånger då hon var tvungen att ingripa när något hände i huset eller när hennes barn behövde något var så många att hon, förutom vid sällsynta ögonblick, inte hade chansen äta sina måltider sittandes vid bordet i lugn och ro: "Min mamma har inte ätit en varm måltid på 15 år", skrev någon ironiskt för att understryka det som just sagts.

Slutligen påpekade någon annan hur de inte hade förväntat sig att barnleksaker skulle ta så mycket plats: "De dyker upp praktiskt taget överallt, även när du inte är den som köper dem. Högar och högar med leksaker som du inte vet var du ska lägga längre på grund av hur mycket plats de tar och så är vissa så jäkla högljudda!".

Som om detta inte vore nog har fler människor påpekat hur svårt det är att ta itu med dessa känsliga frågor. De negativa åsikterna, särskilt de som kommer från de äldre generationerna eller svårigheterna när man kanske helt enkelt bara behöver prata om sina problem för att kanske lätta sitt hjärta. Vad tycker du om det här?

Advertisement