Denna gråtande lärare klagar över sina elevers beteende: "De är otacksamma och ouppfostrade"

av sofia

03 Oktober 2023

Denna gråtande lärare klagar över sina elevers beteende: "De är otacksamma och ouppfostrade"
Advertisement

Vissa jobb har det mycket viktiga syftet att träna och utbilda kommande generation, alltså de individer som kommer att leda framtidens samhälle. Undervisning är kanske en av de mest viktiga rollerna i denna mening och syftet med lektionerna bör vara att ge barn och ungdomar en god utbildning, men inte bara.

Ofta är en lärare eller en professor, också ett föredöme och någon man kan vända sig till för en ung person och därför har de även ett visst ansvar för sina elevers personliga utveckling. Men det går inte alltid som man skulle vilja och det slutar ibland med att dessa "föredömen" tappar hoppet på grund av sina elever. Detta är exakt vad som hände med den här läraren.

via Dunki

När man verkligen brinner för sitt jobb

När man verkligen brinner för sitt jobb

World Bank Photo Collection - Not the actual photo

Denna lärares identitet är okänd, men vi vet hur hennes arbetsdag ser ut. Kvinnan berättar att hon går upp väldigt tidigt varje morgon, klockan 6.20, trots att morgonens första lektion startar klockan 7.05. "Jag föredrar att gå igenom de ämnen som ska tas upp under dagen med mina elever i förväg. Det är verkligen tröttsamt men jag gör det för att hålla en så stimulerande lektion som möjligt."

En morgon hittade hon några mycket intressanta videor om latinamerikanskt "snabbmode" och den miljöpåverkan det hade. Sedan gjorde hon en lista med frågor att ställa till sina elever för att involvera dem i ämnet. Med allt material till sitt förfogande gick hon till arbetet med beslutsamhet och entusiasm.

Hon hade dock inte räknat med den reaktion hon skulle få från sina elever.

Advertisement

En stor besvikelse...

En stor besvikelse...

Freepik

Medan videorna var igång insåg hon snabbt att hennes gymnasieelever var totalt ointresserade: vissa gäspade uppenbart, andra var distraherade av sina smartphones, vissa höll sig knappt vakna. En av hennes elever hade till och med mage nog att säga till läraren: "Jag är så trött, den här lektionen är så tråkig." Kvinnan lyckades knappt hålla tillbaka tårarna, besviken över alla hennes ansträngningar, som slösats bort på hennes otacksamma elever så hon stängde av videon och påpekade hur oförskämt det var av dem att bete sig på det sättet.

Andra lärare har läst och kommenterat hennes berättelse och förstod exakt vad hon menade: "Jag förstår dig mycket väl, barnen är den bästa men också den värsta delen av det här jobbet", kommenterade en. En annan påpekade att han inte ens delade ut prov och att han försökte lära ut sitt ämne genom videor med musikaliska sånger från andra kulturer, målarböcker och lekar. Men trots alla dessa ansträngningar klagar hans elever ständigt och blir uttråkade.

En sista användare, som också var "en kollega", specificerade att deras roll är att utbilda barn pedagogiskt och inte att ge dem en god uppfostran (vilket föräldrarna borde göra) eller underhålla dem: "Dagens barn är bara intresserade av att vara på sociala medier, spela tv-spel och sitta klistrade vid sina smartphones. Inget jag erbjuder dem i klassen verkar kunna leva upp till allt detta, så jag har lärt mig att inte ta det personligt även om det är ganska frustrerande."

Det är verkligen inte lätt att involvera tonåringar och få dem att "bli förälskade" i de ämnen lärarna lär ut. Att skaffa sig en utbildning är utan tvekan en mycket viktig del av livet, så hur kan vi öka barns och ungdomars intresse i en tidsera som blir alltmer full av distraktioner?

Advertisement