En ung mamma föder barn under jord i tunnelbanan i Kiev: "Ett litet mirakel"

av sofia

02 Mars 2022

En ung mamma föder barn under jord i tunnelbanan i Kiev: "Ett litet mirakel"
Advertisement

Även i svåra stunder har man vissa plikter och det kanske var så en ung ukrainsk kvinna fann modet att föda sin vackra lilla dotter i Kievs tunnelbana, under mycket stressiga förhållanden. Den unga mamman födde barn medan konflikten mellan ryssar och ukrainare rasade i hennes hemstad. Detta borde verkligen inte vara de förhållanden under vilka en liten varelse förbereder sig för livet, men hennes födelse representerade ändå en symbol för ljus och hopp i ett mycket mörkt historiskt ögonblick för hela världen.

via Independent

Advertisement

I samband med utbrottet av konflikten mellan de två slaviska länderna sökte en del av befolkningen i Kiev omedelbart skydd i tunnelbanan i hopp om att fly till säkerhet. Det var här många olika verkligheter möttes och en stund då många liv radikalt förändrades inom bara några timmar. Bland den samlade folkmassan finns också en ung gravid kvinna, en 23-åring som snart skulle föda. Situationen var dramatisk, men det finns inget annat att göra: kvinnan var tvungen att föda och gjorde det direkt i sin stads tunnelbana, med hjälp av några poliser och andra flyktingar. Lilla Mias födelse var ett riktigt "mirakel", som gav lite ljus och hopp till dem som tvingas uppleva detta dramatiska ögonblick på nära håll. Det är därför ingen slump att bilderna på den nyblivna mamman och bebisen har spridits världen över under de senaste timmarna.

Advertisement

Mia was born this night in stressful environment- bombing of Kyiv. Her mom is happy after this challenging birth...

Pubblicato da Hanna Hopko su Venerdì 25 febbraio 2022

Polisen Mykola Shlapak rapporterade att han hade hjälpt den unga kvinnan att föda och att han några ögonblick senare ringde en ambulans som tog dem båda till sjukhus, där läkarna lyckligtvis bekräftade att de båda var vid utmärkt hälsa.

Att bli mamma är ett viktigt, stressigt, men mycket vackert ögonblick: vi kan inte ens föreställa oss hur det kan ha varit för den här unga kvinnan att ha upplevt det på detta konstiga sätt. Det finns inga ord för att beskriva den oro hon måste ha känt, men hon sa att hon var väldigt glad över att hon fött barn och att allt gick bra. Det verkar som att Mia inte är det enda barnet som föddes under dessa omständigheter, utan att en annan kvinna födde en liten pojke. Nyheter som får dig att tänka till och som på något sätt lyckas ge oss lite hopp inför framtiden.

Advertisement