En mamma desinficerar karusellen i parken innan hon låter sin dotter kliva på och många tycker att hon är överdriven

av sofia

30 Augusti 2021

En mamma desinficerar karusellen i parken innan hon låter sin dotter kliva på och många tycker att hon är överdriven
Advertisement

I pandemitider är det naturligt att vara lite mer orolig för sin hälsa, vi har väl alla lärt oss att leva med coronaviruset på ett sätt som vi inte trodde var möjligt. Att använda munskydd, social distansering, undvika att röra vid saker, ständigt tvätta händerna, inte pilla på dina ögon och i ansiktet. Att leva mitt i en pandemi kan vara en daglig mardröm och detta är något man som förälder är extra medveten om...

via The Sun UK

Advertisement
TikTok

TikTok

Vi skulle göra allt för att skydda våra barn från omvärldens faror och hot, inklusive att desinficera varje steg de tar i det fria för att försäkra oss om att de när de rör saker och föremål inte blir smittade av viruset. Vilket är mer eller mindre vad den här mamman gjorde som på TikTok har publicerat korta bilder där hon visas på en karusell i stadens park medan hon med ett ytdesinfektionsmedel i handen sprayar de punkter som mest berörs och används av andra barn. När allt kommer omkring skulle en mamma verkligen göra vad som helst för sitt barn, och hon gör det, men människor på nätet har blandade åsikter om hennes agerande.

I den mycket korta videon ser vi mamman till den lilla tjejen som envist sprayar desinficeringsmedel på karusellens ytor, medan den lilla flickan hålls i handen av sin moster, alltså systern till kvinnan som dragit till sig många människors uppmärksamhet på nätet. Är hon för överdriven eller bara försiktig?

Advertisement
TikTok

TikTok

Det har kommit många kommentarer från människor som sett den korta videon på TikTok och opinionen verkar ha splittrats. Det finns de som tycker att detta beteende är överdrivet och därför inte gör annat än att förstöra barnets immunförsvar (som vid den åldern är väldigt utvecklad och resistent mot många typer av bakterier), och de som säger att de inte ser något annat än en mamma som är lite för försiktig, men bara gör sitt bästa i ett försök att skydda sin dotter från ett virus som verkar vara knepigare än väntat, nämligen Covid -19.

Vad tycker du om den här kvinnans agerande? Gjorde kvinnan rätt i att ta med sig desinfektionsmedel till lekplatsen för att känna sig mer trygg i att låta sin dotter leka där, eller är hon bara en hypokondrisk och överbeskyddanden mamma?

Advertisement