Servitriserna hittar två killar utanför restaurangen som använder deras wifi för att kunna följa sina skollektioner - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Servitriserna hittar två killar utanför…
Under en bröllopsfotografering dyker en underbar fjäril upp och får bilderna att se ut som att de var tagna ur en saga Det är något som inte stämmer med fostret, men de vägrar abort, 2 år senare är de lyckligare än någonsin

Servitriserna hittar två killar utanför restaurangen som använder deras wifi för att kunna följa sina skollektioner

Av sofia
869
Advertisement

Utbrottet av coronaviruspandemin har verkligen påverkat världsekonomin och samhällets struktur på ett otroligt starkt sätt. Sist men inte minst har världens skolsystem också blivit tvunget att anpassa sig efter åtgärderna för förebyggande och social distansering för att fortsätta gå vidare med skolprogrammet och lektionerna. För att göra detta behöver eleverna dock en dator eller surfplatta för att följa lektionerna, en elektronisk enhet som inte alla familjer har råd med.

via: Daily Dot

Det är inte alla familjer som har det ekonomiska privilegiet att ha en bärbar dator hemma som kan användas för deras barns studier, en följd av vad som kallas för "digital divide", en social klyfta som delar alltfler familjer över hela världen. Därför har en bild av några unga amerikanska studenter som använder gratis wifi på restaurangen Taco Bell för att kunna följa sina lektioner fått mycket uppmärksamhet på nätet. Allt detta ägde rum i Salinas, i Bay Area i ​​Kalifornien.

Bilden, som först publicerades på Twitter, fick denna beskrivning: "Det skedde i Salinas, Kalifornien, strax söder om Bay Area. Små barn sitter utanför en Taco Bell så att de kan få tillgång till WiFi och följa sina skollektioner. När vi talar om distansstudier måste vi sluta titta på det utifrån välbärgade människors perspektiv med säkra bostäder."

Uppenbarligen hade dessa barns familjer ingen wifi-anslutning hemma, så de var tvungna att använda den som var tillgänglig och gratis på en restaurang. Bay Area-distriktet sa dock att de är medvetna om problemet med tillgång till internet för studenter i området och har tillhandahållit en internet-hotspot för barnfamiljerna på det virala fotot.

En konsekvens av den digitala klyftan som FN även har påpekat. Visste du till exempel att 46% av världens befolkning inte har tillgång till en internetanslutning?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack