"Jag avslöjade något min syster gjort för mina föräldrar och nu har de tagit bort henne från testamentet"

av sofia

10 Oktober 2023

"Jag avslöjade något min syster gjort för mina föräldrar och nu har de tagit bort henne från testamentet"
Advertisement

Det händer ibland att vi helt enkelt inte kan hålla tyst om en viss sak, att vi på alla sätt försöker komma runt problemet, undvika att försätta någon i problem för det vi säger, men det är inte alltid lätt när det även kan orsaka oss problem. I familjerelationer händer det till exempel att en bror, syster eller förälder ber oss att hålla en hemlighet, men om sanningen kommer fram, vad gör man då? Förnekar eller erkänner att saker och ting gick till precis så? ?

Det är just detta dilemma som vår huvudperson befann sig i och som hon ville dela med andra användare på nätet.

Vad var det som hände?

Vad var det som hände?

Pickpik - Not the actual photo

Historien berättades av användaren @Neat_Arachnid_9378 på forumet Reddit och handlar om en jobbig episod som hände i hennes familj. Allt började med systerns beteende som gick emot ett förbud som deras föräldrar hade infört och förvandlades sedan till något mycket allvarligt.

"Min syster har inget körkort än och ibland brukade jag skjutsa henne till någon fest som hennes vänner anordnade - började författaren till inlägget - Det hade aldrig varit några problem, förrän hon en kväll kom tillbaka full och hon mådde dåligt. Från det ögonblicket förbjöd mina föräldrar oss från att gå på fler fester och de sa till henne specifikt att om det skulle hända igen skulle de göra henne arvlös."

Ett drastiskt hot som de inte trodde skulle förverkligas, men plötsligt hände något.

Advertisement

En lögn...

En lögn...

Pexels - Not the actual photo

Tydligen bad systern till författaren av inlägget henne en kväll att skjutsa henne till en fest och kringgå problemet med föräldrar och arv tack vare en påhittad ursäkt. Efter en viss tvekan blev huvudpersonen övertygad och körde henne men kom först överens om versionen att ge till föräldrarna. Efter att ha lämnat sin syster på festen och återvänt hem möttes hon av deras mamma och pappa. De hade insett att något inte stod rätt till och ringde vännen som deras andra dotter skulle ha varit hos och upptäckte att det var en lögn.

"Min pappa frågade mig om så var fallet och hotade att göra mig arvlös också om jag inte berättade hur det faktiskt låg till så jag var tvungen att säga sanningen - berättar hon - När min syster kom hem sa de till henne att hon inte längre skulle få något från dem och hon blev väldigt arg på mig. Gjorde jag fel?".

Vad tycker andra användare om det här?

Vad tycker andra användare om det här?

Pexels - Not the actual photo

Vår huvudpersons syster var mycket upprörd över hennes "svek" som gjort att hon praktiskt taget hade blivit förkastad av sina föräldrar och kvinnan kände därför ett behov av en konfrontation. Detta gick dock inte som hon kanske hoppades. De som läste berättelsen anklagade henne för att ha låtit sig hotas samt för att ha ett överdrivet kontrollbehov. För många borde hon inte ha fallit för sina föräldrars ord, trots risken att förlora sitt arv och pengar för college, utan hon borde ha behållit sin systers hemlighet för att värna om deras självständighet, även med tanke på att de egentligen inte var barn längre.

Det går knappast att förneka att dessa situationer är svåra, särskilt om det rör relationen till ens föräldrar och deras omdöme. Skulle du ha gjort detsamma om du varit i hennes situation eller inte?

Source:

Reddit

Advertisement