En man blir upprörd över sin systers beteende: "Hur kan du vara så oansvarig?"

av sofia

18 Oktober 2023

En man blir upprörd över sin systers beteende: "Hur kan du vara så oansvarig?"
Advertisement

Att bilda familj är ett av målen många strävar efter. Önskan att återvända till ett hem fullt av kärlek är vad de flesta föreställer sig och hoppas på. Så vi letar efter rätt person, den mest kompatibla partnern för oss, för att uppfylla vår dröm.

Naturligtvis måste det finnas goda förutsättningar för att en sådan dröm ska kunna ta form. Det krävs en stabil ekonomisk situation och en god kommunikation med vem du än väljer att ha vid din sida. Eller så kan man skaffa barn redan som väldigt ung - utan några av de tidigare förutsättningarna - och se vad som händer. Detta är exakt vad som hände i historien vi nu ska berätta för dig.

via Reddit

En familjekris

En familjekris

yanalya/Freepik - Not the actual photo

Författaren är den 28-åriga storebrodern i en familj som nu består av fyra personer: en 61-årig mamma, en 20-årig syster och en annan bror vars exakta ålder är okänd. Mannen vände sig till ett välkänt forum på nätet för att dela med sig av en berättelse som rör hans familj.

"Jag och min sambo skulle vilja ha barn och vi planerar att skaffa mer än ett, men vi väntar fortfarande på den bästa tidpunkten", börjar han med att säga. Snart kommer han till poängen och den problematiska frågan: den 20-åriga systern har bestämt sig för att inte fortsätta sina studier efter universitetet och föredrar att bara vara med sin pojkvän hela dagarna.

Hon har inte ännu lämnat hemmet och bor nära deras mamma. Hennes bror kan absolut acceptera detta eftersom hon trots allt fortfarande är väldigt ung, men en dag blev hon gravid och födde sedan en son. Allt detta skulle vara ännu mer acceptabelt om det inte vore för hur hon beter sig med bebisen som när hon till exempel ofta lämnar honom helt i deras mammas vård och fortsätter att leva som att hon inte hae något att ta ansvar för och gärna går ut och festar med sin partner. Och det är inte allt...

Advertisement

Ett svårt val

Ett svårt val

Pickpik - Not the actual photo

Hennes pojkvän bor också hos deras föräldrar och har inget jobb – även om mannen som skriver inlägget misstänker att han sysslar med någon form av olaglig förvärvsverksamhet – och tar inte heller hand om deras son. Den äldre brodern är helt enkelt bekymrad över de två ungdomarnas beteende och är dessutom orolig för deras mamma.

När allt kommer omkring är kvinnan som uppfostrat dem nu i en viss ålder och kan inte längre räkna med sin man utan måste göra allt på egen hand. Ändå tvingas hon uppfostra sitt barnbarn och som om detta inte var nog är hans syster nu gravid igen...

Efter att ha fått höra den här nyheten kunde brodern inte längre hålla inne på allt och var tvungen att dela sin historia på nätet för att förstå om det bara var han som tyckte att detta var fullkomligt vansinne. Många användare har uttryckt sin solidaritet: "Jag tror inte att det du beskriver är något ovanligt. Den nya generationen tenderar att inte bry sig om sina barn och lämna dem i händerna på sina föräldrar", skrev någon, "Den här situationen är djupt fel, men din mamma är medskyldig till att föregå med fel exempel på föräldraskap genom att tillåta allt detta", skrev en annan användare, "Försök prata med din syster om dina rädslor på ett lugnt sätt och hoppas att hon förstår och mognar”, föreslog ännu en.

Vad tycker du om den här situationen?

Advertisement