En kvinna undrar ifall hennes svärföräldrar är oartiga mot hennes familj

av sofia

07 Oktober 2023

En kvinna undrar ifall hennes svärföräldrar är oartiga mot hennes familj
Advertisement

När man bildar familj, det vill säga när man får ett biologiskt barn med en annan person, växer antalet familjemedlemmar. Men inte med bara en individ utan även den andra personens familj, de så kallade svärföräldrarna, kan också bli en integrerad del av ens liv.

Det är inte ovanligt att detta leder till vissa meningsskiljaktigheter och missförstånd som kan leda till mindre eller större konflikter. Som i fallet med huvudpersonen i den här historien som anförtrodde sig till ett välkänt forum för att ta reda på om hennes svärföräldrars beteende var respektlöst. Låt oss kika på vad som hände.

via Mumsnet

Kvinnans tvivel

Kvinnans tvivel

Freepik - Not the actual photo

Kvinnan inledde sin presentation med att förklara att hon aldrig varit särskil förtjust i sina svärföräldrar, hon angav inte skälen, men hon specificerade tydligt att hon alltid hade gjort sitt bästa för att vara vänlig och trevlig mot dem. En av de avgörande punkterna i denna berättelse ligger i det faktum att för att besöka dem måste hon, hennes man och deras små barn göra en lång 7-timmars resa med bil.

När de väl når sin destination hemma hos släktingarna på kvällen blir de väl mottagna förutom en detalj som kan verka obetydlig. Men inte i längden. Med tanke på den långa resan kommer de alltid vid middagstid eller strax innan. Svärföräldrarna sköter matlagningen och har allt klart på bordet inför ankomsten.

Så var är problemet undrar du kanske? Detta är precis poängen: de ställer mat på bordet, men utan att inkludera dem.

Advertisement

Användarnas svar

Användarnas svar

Piotr Arnoldes/Pexels

För att vara exakt har de för vana att äta middag strax innan hela familjen kommer och ge dem uppvärmda middagsrester. Kvinnan preciserade att detta händer nästan alltid och oavsett när de träffas: "Det hände till och med på julafton även om vi hade åkt riktigt tidigt på morgonen, vi kom mycket tidigare än vanligt för att äta tillsammans men upptäckte att de redan hade ätit middag mindre än 30 minuter innan vi kom." Kvinnan tillade även att de gett kontinuerliga uppdateringar om hur deras resa fortskred.

Men det var annan händelse som provocerade kvinnan och det var att när de för en gångs skull hade åkt så tidigt för att kunna komma dit på eftermiddagen - en tid då de var säkra på att svärföräldrarna aldrig skulle ha hunnit äta middag - hade de även den här gången fått äta uppvärmd mat. Ensam. Så eftersom hon blev irriterad frågade hon om orsaken till detta beteende. Hon fick som svar att de föredrog att äta innan för att slippa ha för många människor vid bordet, att det var mer bekvämt. Kvinnan vände sig sedan till människor på nätet för att ta reda på om hon var den enda som tyckte att hennes svärföräldrars beteende var riktigt oförskämt. Hon specificerade också att när de kom för att besöka henne väntade hon på att de skulle äta alla tillsammans (nylagad varm och inte uppvärmd mat).

Många användare svarade på hennes inlägg och förstod att hon var upprörd. De flesta definierade hennes svärföräldrars beteende som "ohyfsat" och oförskämt. En person avrådde henne från att besöka dem och på sin höjd bara låta sin man och sina barn åka och hälsa på. Många höll med och skrev att det är tydligt att hennes närvaro inte uppskattas och att hon därför borde undvika att umgås med dem. Vad tycker du om den här historien?

Advertisement