En framtida brud ber sin kille om att få en annan förlovningsring

av sofia

15 Oktober 2023

En framtida brud ber sin kille om att få en annan förlovningsring
Advertisement

Frieriet är ett av de ögonblick som man oftast inte glömmer bort i första taget. Det rör sig om en symbolisk gest och ett löfte om evig kärlek och respekt, allt detta representerat av ett cirkelformat smycke på vilken en ädelsten är satt.

Det spelar ingen roll hur mycket ringen kostar, inte heller dess form eller hur stor den är just eftersom det bara är ett föremål vars värde i grunden är sentimentalt. Men tänk om detta lilla föremål blev föremål för heta diskussioner, oenighet och till och med avslöjade ett liv som var mycket annorlunda från det hon hade föreställt sig?

via Reddit

En magnifik ring...

En magnifik ring...

Pickpik

Huvudpersonen i denna berättelse är en 25-årig tjej som har varit förlovad med sin 26-åriga pojkvän i 5 år. På ett forum på nätet berättar hon en historia med en romantisk och känslomässig bakgrund som dock har förändrats...

Eftersom hon var i en seriös relation - och efter att ha pratat ofta om äktenskap - förväntade hon sig att hennes pojkvän skulle fria till henne och så blev det också. Deras familjer var även närvarande vid den lyckliga händelsen och hennes reaktion efter att ha tagit emot förlovningsringen var tydligen väldigt diskret. Ändå var den unga kvinnans besvikelse uppenbar för alla.

"I flera år visade jag honom ringar som jag gillade för att få honom att förstå min smak angående detta smycke och jag visade honom minimalistisk design och enkla stenar. Istället köpte han raka motsatsen: en ring med enorma och mycket dyra ädelstenar." , skriver den besvikna tjejen. Men det handlar inte bara om att han inte hade köpt en som låg henne i smaken...

Advertisement

Osynliga kedjor

Osynliga kedjor

Freepik - Not the actual photo

Kvinnan pratade sedan privat med sin blivande make (hon sa fortfarande ja) och frågade om hon kunde få bära en ring som hon tyckte bättre om, vilket skulle få henne att känna sig mer tillfreds. Mannen tog inte emot detta särskilt väl och hävdade att det smycket hade valts ut av hans föräldrar och att dess syfte var att visa upp deras tillhörighet till en aristokratisk klass och inför den planerade resan till Europa skulle de absolut behöva visa upp den ringen.

Då föreslog kvinnan honom en kompromiss, det ville säga att ge henne en enklare ring och sedan kunna byta den mot den första som hon fått av honom bara vid sociala tillfällen. Ännu en gång var svaret nej. Ändå är det hon som måste bära juvelen även om hon inte alls gillar den och inte heller speglar hennes personlighet. Slutligen ingrep också båda parters föräldrar och kvinnans föräldrar hävdar att en lösning kan hittas, medan mannens föräldrar uppger att de inte har för avsikt att framstå som fattiga i människors ögon och att det inte är deras problem om kvinnan har en mer "enkel" smak.

Så det slutade med att huvudpersonen bad om hjälp på nätet för att få andras åsikter om hela situationen. Det här är några av kommentarerna: "Jag tycker att du ska vara försiktig då framtiden med den här mannen och hans familj kan bli väldigt annorlunda än vad du föreställt dig", "Tycker du inte att han manipulerar dig? Dessa beteenden är farliga och avslöjar en sida hos honom som du absolut inte bör bortse ifrån!". Vad tycker du om det här?

Advertisement