Den här kvinnans svärmor städar huset medan hon föder barn på sjukhus: "Nu vill hon ha betalt"

av sofia

13 Oktober 2023

Den här kvinnans svärmor städar huset medan hon föder barn på sjukhus: "Nu vill hon ha betalt"
Advertisement

Sedan urminnes tider har förhållandet mellan svärdotter och svärmor aldrig varit idylliskt, även om det finns undantag, kanske fler än ett, som vittnar om motsatsen. Det som oftast blir ett stort problem i detta konfliktfyllda förhållande är svärmorns sätt att vara påträngande då hon ofta känner sig berättigad att säga och göra det hon tycker är rätt. Bortsett från det faktum att det kan vara en positiv eller negativ sida hos en person, är ett sådant beteende aldrig välkommet när det handlar om att ta egna initiativ utan att kolla med andra vad de tycker och det hela blir ännu värre när de dessutom ber om ersättning från någon som aldrig ens har godkänt detta ingripande.

Vilket är exakt vad som hände huvudpersonerna i den här historien.

Vad var det som hände...

Vad var det som hände...

Pexels - Not the actual photo

Det hela började med födelsen av detta pars son och paret var borta från hemmet i ungefär en vecka. Kvinnan, som är författare till inlägget, berättade hur hennes vatten gick medan hon fortfarande var hemma och hur hon och hennes man praktiskt taget rusade hemifrån för att förhindra att barnet skulle födas där. Eftersom de var koncentrerade på barnets ankomst oroade de sig inte överhuvudtaget för att mattan blivit smutsig och hade helt andra prioriteringar.

"Medan vi var kvar på sjukhuset på grund av små komplikationer som senare löste sig, erbjöd sig min svärmor att åka förbi vårt hus för att mata hundarna - berättar författaren till inlägget - och vi var verkligen tacksamma för hennes hjälp. När vi väl kom hem hittade vi dock ett papper med en skriftlig redogörelse för vad som hade gjorts under vår frånvaro, hon hade inte bara tagit hand om hundarna utan hon hade även städat mattan i rummet och resten av huset och hon ville få ersättning - fortsätter hon - Hennes ersättning inkluderade en timlön på 25 dollar och en återbetalning på 200 dollar för de inhandlade produkterna".

Advertisement

En absurd begäran... eller?

En absurd begäran... eller?

Pexels - Not the actual photo

En förfrågan som gjorde paret alldeles häpna, särskilt eftersom ingen hade bett henne ta hand om allt detta. Det hade varit hennes initiativ och nu krävde hon ersättning. Eftersom de inte tyckte att det var rättvist, skickade de nyblivna föräldrarna ett meddelande till henne där de sa att deras tacksamhet för det hon hade gjort var oändlig, men att det inte verkade rättvist att de skulle behöva betala för något de inte hade bett om, och trodde att hon hade gjort detta för att hjälpa till och inte som ett jobb.

"Min svärmor svarade att hon gjort allt detta med hjärtat och att hon inte kunde tro sina ögon när hon läste våra otacksamma ord - förklarar den nyblivna mamman - Även resten av familjen är på hennes sida och hävdar att det inte är rätt att på det här sättet utnyttja hjälpen  från en person som inte längre är så ung. Enligt dem ville min svärmor bara skapa en välkomnande miljö för vårt barn."

Dessa åsikter försatte paret i en svår sitaution, vilket ledde till att kvinnans son beslutade sig för att ge henne ersättning, för att tysta eventuella klagomål och avbryta denna meningslösa diskussion och istället kunna fokusera på de goda sakerna i livet, såsom deras nyfödda barn och inte på sådant nonsens.

Människors blandade åsikter...

"Jag är inte överens med min mans kompromiss, jag tycker inte att det är rätt - sa kvinnan - även om hon sa att hon inte längre vill ha pengarna för de köpta produkterna, utan bara ett erkännande för den tid som spenderats".

Användarna som lämnade en kommentar uttryckte samma åsikt. Att påtvinga sin vilja på någon och dessutom be om att få betalt är verkligen inget trevligt sätt att hjälpa till på och svärdottern hade verkligen inte fel som kände på det här sättet. När du väljer att göra något för någon du bryr dig om utan att fråga om dennes åsikt, borde man inte begära ersättning, annars är det inte en vänlighetsgest, utan ett sätt att dra nytta av andra.

Vad är dina tankar om detta?

Source:

Reddit

Advertisement