De erbjuder en hemlös man pengar för hans hund, men han ger ett mycket överraskande svar

av sofia

22 Juli 2023

De erbjuder en hemlös man pengar för hans hund, men han ger ett mycket överraskande svar
Advertisement

Att djur är speciella och gör oss sällskap utan att förvänta sig något i gengäld är något som alla vet. Oavsett om det rör sig om katter, hundar - för att nämna de mest kända - eller någon annan typ av djur, kan de ge både tröst och stöd i svåra stunder. För vissa människor blir de nästan som barn, familjemedlemmar att spendera hela dagar med.

Att ta hand om dem kräver mycket ansträngning, men ett husdjur kan verkligen ge mycket tillbaka. Det är därför det finns människor som skulle ge vad som helst för att alltid få ha dem hos sig. Vilket är exakt vad som hände i den här historien.

Advertisement
Pixnio - Not the actual photo

Pixnio - Not the actual photo

Den här berättelsen har två huvudpersoner: en 73-årig hemlös man och hans hund, som blev känd tack vare en video som delades av användaren @ernestosalazar038 på sociala medier. På bilderna ser vi mannen närma sig en hemlös man och ber att få köpa hans hund. Den lilla hunden satt på en shoppingvagn full av föremål av olika slag och tittade på sin husse utan att egentligen förstå vad som hände.

"Hej, kan du sälja din hund till mig?" – frågar mannen som filmar, men den hemlösa mannen svarar tydligt och bestämt med ett nej. När han blir tillfrågad om att motivera sitt val svarar han: "för att han älskar mig". Trots att han inte har någonting, lever på gatan och har det svårt har den stackars mannen valt att inte ge bort det viktigaste han har i sitt liv: ett känslomässigt band. Trots att han blev erbjuden pengar som skulle ha betytt så mycket för honom, bestämde han sig ändå för att vägra och hålla fast vid något viktigare.

En ren kärlekshandling från denna 73-åring som vi är säkra på att hans hund verkligen kommer att ha uppskattat. Mannen hade träffat hunden för första gången för en tid sedan och berättar att han omedelbart hade gått till en butik för att köpa allt det som behövdes för att tvätta henne och få henne att må bra. Sedan valde han namnet Muñeca Brava för henne och skildes aldrig från henne igen - eller från hennes tre valpar som föddes strax därefter.

 

 

Advertisement

Lealtad y amor incondicional 💕

Pubblicato da Infobae su Domenica 23 aprile 2023

Historien som utspelade sig i Mexiko och rörde människor världen över och kanske var det just det som var syftet. Som det senare visade sig var filmskaparens erbjudande bara ett test. Och vi kan säga att den hemlösa mannen klarade det galant. Trots sin fattigdom sa han nej, inte ens 100 dollar, vilket skulle vara en lockande summa för många, fick honom att ändra sitt beslut. Kärlek är viktigare än allt annat och han har verkligen gett oss bevis på detta.

"Pengar gör mig inte sällskap - tillade den hemlösa mannen - de tar inte hand om mig, pengar försvinner". Han har verkligen en poäng i det han säger. En historia om den vackra typ av relation som kan uppstå mellan människor och djur och en uppmaning att alltid ta hand om dem, precis som de gör med människor och oavsett ens sociala status.

Har du ett husdjur som du inte skulle ge upp ens för en stor summa pengar, även om du verkligen behövde pengarna som i fallet med 73-åringen?

Source:

Imagine credit: @ernestosalazar038

Advertisement