En budbärare ska leverera ett paket, men i huset finns en "vakttupp" och deras möte är väldigt roligt (+VIDEO)

av sofia

01 Juni 2023

En budbärare ska leverera ett paket, men i huset finns en "vakttupp" och deras möte är väldigt roligt (+VIDEO)
Advertisement

Om du vill förbättra säkerheten i ditt hem kan det vara ett smart val att adoptera en hund. En vakthund kan hjälpa till att hålla tjuvarna borta och ingjuta en känsla av trygghet. Inkräktare blir skrämda av en uppmärksam och alert hund, men det är inte den enda anledningen. Hundar bryr sig om sin familj och försvarar sitt territorium instinktivt. Därför är de idealiska sällskapsdjur för dem som letar efter mer säkerhet i hemmet. Det är en trygg känsla att veta att du har en trogen fyrbent vän som vakar över ditt hem.

Ändå är detta inte alla som gör detta val och historien vi nu ska berätta för dig är ett tydligt bevis på detta.

via The Dodo

Advertisement

Ashley Taylor och hennes man AJ har valt en ovanlig varelse som sitt skyddsdjur: en tupp som heter Fred. Tuppen tror dock att han är en hund och har som de flesta vovvar ett lite speciellt förhållande till brevbärarna i grannskapet. Familjen Taylor adopterade Fred från en vän som inte längre kunde ta hand om honom, och tuppen ansåg genast att deras hus var hans hem. "Fred följer oss överallt och är väldigt uppmärksam på vad som händer utanför huset, precis som hundar. Han tror förmodligen att han verkligen är en hund", sa Taylor.

Trogne ​​Fred gillar att vaka över sin familjs trädgård samt området runt omkring, och se till att hans familj, eller "flock", är säker och därför måste alla som passerar fastigheten passera hans speciella "säkerhetskontroll". En dag blev en budbärare överrumplad när han försökte leverera ett paket till familjen Taylors hem. Fred började genast göra sina kontroller för att verifiera att budbäraren var pålitlig och inte höll på med något skumt.

Advertisement

Well the UPS man met Fred the guard rooster today. Fred was born angry this is just the 1st time we got it on camera. If anyone knows the UPS man send him my apologies. 🏃‍♂️💨💨🐓💨💨

Pubblicato da AJ Taylor su Lunedì 15 febbraio 2021

Tuppen började studera mannen och sprang mot honom för att hålla ett öga på honom. Budbäraren insåg att han inte kunde bråka med tuppen och kastade upp händerna som ett tecken på att han gav upp och försökte sakta röra sig mot verandan. Det krävdes lite förhandling och skicklighet för att få Fred att backa, så att han kunde ta sig till husets ytterdörr för att leverera paketet. Men innan han gick därifrån talade den unge mannen om något viktigt för familjen Taylor genom att peka på familjens dörrkamera.

Mannen vände sig om och såg Fred närma sig verandan och kunde inte göra annat än att springa. Tuppen verkade extremt hotfull och mannen var tvungen att flytta på sig, medan tuppen fortsatte att jaga honom tills han skrek av skräck. AJ la upp videon som spelats in av dörrklockans kamera på Facebook, och den spreds snabbt på sociala medier: "Idag träffade en budbärare lilla Fred, vår vakttupp. Fred är alltid arg och det här är första gången vi har lyckats filma honom "in action". Om någon känner igen den stackars budbäraren, be honom om ursäkt!" skrev AJ i inläggets bildtext.

En sak är säker: man muckar inte med Fred!

Advertisement