Efter 2 år på gatan får en hemlös kvinna ett jobb och övervakningskamerorna filmar henne medan hon dansar av lycka (+VIDEO)

av sofia

23 Januari 2023

Efter 2 år på gatan får en hemlös kvinna ett jobb och övervakningskamerorna filmar henne medan hon dansar av lycka (+VIDEO)
Advertisement

Man känner sig alltid lite nervös när man ska gå på en anställningsintervju, speciellt om man väldigt gärna vill ha det jobbet man söker. För att öka chanserna att bli anställd bör man vara målmedveten, positiv och framförallt övertygande, allt detta på bara några minuter. En inte helt enkel uppgift, men som – med lite övning – kan klaras av. En tjej vid namn Kallayah Jones lyckades bli anställd av ett företag och blev känd på webben tack vare sin "glädjedans" som framfördes direkt efter den framgångsrika anställningsintervjun. Men låt oss ta det hela från början.

via People

Advertisement
Instagram / dakara_spence

Instagram / dakara_spence

Kallayah träffade managern Dakara Spence för en anställningsintervju på restaurangen The Spot, en sportbar och restaurang i Atlanta som ligger i Georgia i USA. Tjejen hade varit hemlös i två år och var fast besluten att ta kontroll över sitt liv och hitta ett anständigt jobb: "Hon hade en otrolig energi, jag kände det direkt när hon kom in. Hon verkade väldigt positiv. Så jag sa till henne att för mig kunde hon till och med påbörja en provanställning morgonen därpå", sa Spence.

Kort därefter märkte chefen något konstigt på säkerhetskameran. Kallayah hade precis lämnat intervjun och hade stannat upp några sekunder på parkeringen: efter att ha kollat ​​om det var någon i närheten släppte hon spontant loss i en liten glädjedans på plats. Efter några sekunder gick hon nonchalant därifrån som om ingenting hade hänt. Scenen roade Mrs Spence som bestämde sig för att dela videon på Instagram med följande bildtext: "Jag anställde precis den här tjejen och det här var hennes svar".

Advertisement

Efter att ha uttryckt all den glädjen visste Mrs Spence att hon hade gjort rätt val: "Jag ringde henne och sa: 'Jag anställde dig och jag såg dig dansa en glädjedans. Imorgon kommer du redan ha kontraktet klart utan provanställningen, så att du kan fortsätta dansa." Hon vrålade av glädje i telefonen och brast ut i skratt. Det var ett mycket vackert ögonblick för mig", berättar hon.

Videon spreds mycket snabbt på sociala medier och lockade även till sig lokalpressens uppmärksamhet. "Jag var överlycklig," berättar Jones skrattandes i en lokal nyhetssändning. "När jag gick ut visste jag inte att kamerorna hade filmat mig. Jag gick igenom en svår period och naturligtvis visste inte Dakara om det, men hon förändrade mitt liv till det bättre, hon gav mig den här chansen och den här möjligheten", förklarar hon. Än idag är Kallayah en stolt anställd på The Spot och bor äntligen i en lägenhet som hon hyr.

Advertisement