Den här kunden blir väldigt upprörd när han får reda på att servitrisen har tagit betalt för dricks utan att fråga först

av sofia

16 Januari 2024

Den här kunden blir väldigt upprörd när han får reda på att servitrisen har tagit betalt för dricks utan att fråga först
Advertisement

När du äter ute, oavsett om det rör sig om en snabb frukost innan du går till jobbet, en lunch eller middag, har den service som erbjuds av platsen i fråga en betydande inverkan på upplevelsen för kunden. Faktum är att det onekligen alltid är ett nöje att hitta artig, kunnig och hjälpsam personal.

Den tjänsten kan bokstavligen återbetalas genom att lämna dricks till de som har tjänat oss väl, men vad händer när en servitris eller servitör på eget bevåg bestämmer när och hur mycket dricks som ska lämnas?

via Reddit

Advertisement

Den upprörda kundens historia

Den upprörda kundens historia

gpointstudio/Freepik - Not the actual photo

Vi befinner oss i Washington DC, där en ganska intressant sak inträffade som orsakade mycket diskussion på nätet. Olive Garden, en trevlig restaurang i det området, är namnet på platsen där händelsen i fråga utspelade sig. En missnöjd kund berättar om sin negativa erfarenhet när han delar sin historia på ett välkänt forum på nätet.

Mannen hade gått till den tidigare nämnda restaurangen för att äta lite mat ensam. Efter att ha ätit färdigt var han redo att betala notan och gå därifrån. Fram till dess hade allt gått på bästa möjliga sätt då maten var utsökt och servicen hade visat sig vara oklanderlig.

Han skulle mer än gärna ha lämnat dricks till servitrisen (en ung kvinna) som hade serverat honom, men han hade inte hunnit. Tjejen hade tagit hans kort för att betala på den elektroniska kassan genom att skriva in beloppet och hade tagit betalt för dricks på eget bevåg.

Det faktum att det hela hade gått så snabbt hade gjort mannen förvirrad och han hade inte ens haft chansen att ge henne dricks vilket kändes konstigt med tanke på hur mycket servitriser och servitörer ofta behöver de pengarna. Så han bestämde sig för att göra en snabb kontroll genom att titta på sitt kontoutdrag och fann att det var något som inte stämde.

Advertisement

Användarnas kommentarer

Användarnas kommentarer

Reddit

Det belopp som hade debiterats stämde inte då hans kvitto visade en nota på 34,39 dollar, medan han hade debiterats 42,68 dollar. Så han bestämde sig för att konfrontera servitrisen om det hela, men kvinnan verkade vilja undvika ämnet...

Efter tio minuter hade mannen äntligen lyckats få ett svar, men för att göra det hade han också varit tvugen att prata med restaurangchefen och först då hade kvinnan rusat fram och försökt förklara vad som hade hänt. Problemet var enligt henne kassaapparaten då den automatiskt hade ställt in en 20-procentig dricks utan att hon hade märkt det. Ägaren hade då försvarat henne.

Men om det verkligen hade varit så borde beloppet som mannen varit tvungen att betala ha blivit 41,27 dollar och inte 42,68... Mannen fick tillslut betala enbart för den mat han hade ätit, men kände sig ändå upprörd när han lämnade restaurangen. Kort därefter lade han upp ett foto på de två kvittonen för att dela sin historia.

Det här är några av kommentarerna från andra användare på forumet: "Jag arbetade på den platsen och en kollega till mig fick sparken för att ha betett sig precis som den servitrisen gjorde då det klassas som stöld eller bedrägeri", sa en användare, "Låt mig gissa att servitrisen i fråga var en ganska snygg tjej...kanske hade chefen överseende med henne på grund av detta”, skrev ännu en. Vad tycker du om det här?

Advertisement