Hon säger upp sig från sitt nya jobb efter bara några timmar för att hon inte hade rätt att ta raster

av sofia

02 Augusti 2023

Hon säger upp sig från sitt nya jobb efter bara några timmar för att hon inte hade rätt att ta raster
Advertisement

En fråga som blir mer och mer besvärlig är verkligen den som gäller jobb. Att hitta ett jobb, särskilt ett som kan ge oss vissa garantier, har idag blivit ett mycket svårt uppdrag. Många unga och gamla finner att de praktiskt taget "kämpar" mot varandra för att försöka få en "fördelaktig" plats, eller en position som erbjuder trygghet och stabilitet och tillåter dem att möta vardagens utgifter.

Ändå slutade den här tjejen medvetet sitt jobb och hon gjorde det på rekordtid efter att bara ha slutfört en enda arbetsdag. Låt oss tillsammans ta en titt på detaljerna i hennes berättelse.

via Elsoldesalamanca

Advertisement

Vi känner tjejen i fråga som @croissantwoman. Bara 20 år gammal bestämde sig den mycket unga kvinnan för att spela in en video där hon filmade sig själv och berättade om sina senaste arbetserfarenheter.

Hon verkar chockad, förvånad över en verklighet som hon aldrig hade förväntat sig. Hon berättar om hur hon hittade ett heltidsjobb i en butik som försäljningsassistent. En uppgift som hon inte alls ogillade och som hon också hade rätt utbildning för: "En mycket snäll kvinna tog mig under sina vingar, hon lärde mig en massa saker, från hur man använder en kassa till hur man öppnar och stänger lokalen till inställningarna av larmet”, avslöjar tjejen.

Hon upptäckte dock väldigt snabbt att hon även skulle vara tvungen att ta på sig uppgifter som inte riktigt passade henne, inte under de förutsättningarna.

Advertisement
croissant_woman/Instagram/Screenshot

croissant_woman/Instagram/Screenshot

Tjejen hade faktiskt fått ett kontrakt med minimilön, men det var inte det som störde henne egentligen: "Det var visserligen lite pengar, men det var ändå ett jobb", preciserar hon i videon som hon sedan la upp på nätet.

Men för dessa få dollar hade hon blivit ombedd att utföra andra uppgifter också: som att vara "revisor", beställa och hämta varor, ta hand om varuförsändelser och rent allmänt att sköta hela butiken. Men ändå, trots att detta gjorde henne ganska irriterad, var hon villig att lära sig och underkasta sig de villkoren. Tills den sista regeln kom som skulle följas strikt.

"Det fanns inga raster. Jag, som alla mina kollegor, skulle ha jobbat 8 ​​timmar i sträck utan att ha rätt till några raster!" började den mycket unga tjejen sin berättelse. Detta speciella krav, i kombination med en ganska låg lön och som inte stod i proportion till hennes ansvarsområden, ledde henne till beslutet att säga upp sig.

20-åringen kan skryta med nästan 2 miljoner följare på sociala medier och kanske påverkade hennes plötsliga beslut en alternativ och "enklare" inkomstkälla. Vad tycker du om det här? Tycker du att hon gjorde rätt i att säga upp sig från det jobbet?

Advertisement