Den absurda historien om Linsey Boyd, servitrisen som får sparken efter att ha fått 10 000 dollar i dricks

av sofia

29 Februari 2024

Den absurda historien om Linsey Boyd, servitrisen som får sparken efter att ha fått 10 000 dollar i dricks
Advertisement

Behovet av att arbeta är något som de flesta människor har gemensamt. Till skillnad från alla andra djur behöver vi tjäna pengar för att kunna försörja oss själva. Den bakomliggande idén att man får betalt för ett specifikt arbete eller utförd tjänst är funktionell för att strukturera ett civilt samhälle, men vad händer när man från den ena dagen till den andra plötsligt berövas sin ekonomiska inkomstkälla?

Tyvärr vet huvudpersonen i den här historien mycket väl hur det känns då hon fick sparken på väldigt kort tid och av skäl som fortfarande inte är helt tydliga. Det som hände henne verkar dock vara en följd av en specifik händelse.

via Facebook

Advertisement

En mycket generös summa i dricks

En mycket generös summa i dricks

Click On Detroit | Local 4 | WDIV/Youtube

Hennes namn är Linsey Boyd och hon var servitris på det lokala Mason Jar Cafe i Michigan innan hon en dag hamnade i en alldeles ofattbar situation. Kvinnan hade under ett av sina arbetsskift en kund vars totala räkning uppgick till cirka 32 dollar. Inget konstigt än så länge, men enligt amerikansk kultur är det vanligt att lämna dricks och mannen hade lämnat en orimligt hög summa.

Det rörde sig om 10 000 dollar (alltså över 100 000 kronor!) och mannen hade bara bett Linsey om att få vara anonym och sagt att hon skulle dela de pengarna med sina kollegor. Servitrisen blev väldigt förvånad över det belopp hon just hade tjänat. Hon delade därefter beloppet med varje anställd som var närvarande på jobbet den dagen och hennes kollegor hade alla fått motsvarande nästan 10 000 kronor var.

Den positiva händelsen som orsakats av en mans generositet förvandlades dock i slutändan till ett riktigt drama.

Advertisement

Teorin om orsaken till att Linsey fick sparken

De pengarna skapade faktiskt stor sensation och om även om många var glada över det som hade hänt henne fick nyheten även en del negativa reaktioner. Kanske var det de anställda som inte var närvarande på skiftet den dagen då hon fått den stora summan i dricks som var besvikna över att inte ha fått några pengar, vilket skapade dålig stämning och en fientlig arbetsmiljö.

En sak som dock är säker är att Linsey några dagar efter händelsen fick sparken, vilket även rapporterades av nyhetsprogrammet Click On Detroit på Youtube, : "På mycket kort tid definierades jag som en modellanställd och en bra mamma, en av de människor som förtjänar att få denna typ av bekräftelse. Sedan fick jag besked av mina arbetsgivare - kvällen innan - att jag skulle behöva ta ledigt nästa dag för mitt psykiska välbefinnande", skrev den före detta servitrisen i ett långt inlägg på Facebook som hon senare raderade tillsammans med sitt konto. Och det slutade inte här.

"Nästa dag fick jag också order om att inte dyka upp på jobbet, igen via sms, så till sist frågade jag om de ville få mig att förstå att deras avsikt var att sparka mig. Jag fick inget svar förrän nästa dag i ett samtal som bekräftade mina misstankar genom att ge mig de dåliga nyheterna”, tillade kvinnan.

Ägarna till restaurangen, Linseys tidigare arbetsgivare, sa att de fattade det svåra beslutet av rent professionella skäl och inte på något sätt relaterat till dricksincidenten. Vad tycker du om denna ovanliga historia?

Source:

Click On Detroit 

 

Advertisement