Hon skapar vuxet innehåll på nätet och får sparken från lekparken där hon arbetar: "Det här är en familjeplats"

sofia

27 Januari 2023

Hon skapar vuxet innehåll på nätet och får sparken från lekparken där hon arbetar:
Advertisement

Att arbeta är en rättighet, men också en skyldighet, för varje medborgare. Utan jobb är det inte möjligt att försörja sig själv och försörja sin familj varje dag och därför bör staten garantera alla, enligt ens val och enligt ens möjligheter, full sysselsättning. Tyvärr framstår dock det faktum att fritt kunna välja jobb utifrån ens inre kall fortfarande som en dröm och i dagens samhälle ska man redan vara tacksam om man har så att man klarar sig. Det är därför inte konstigt att många människor börjar ägna sig åt alternativa aktiviteter på fritiden. Även huvudpersonen i den här historien har börjat utnyttja sina lediga timmar för att tjäna lite extra pengar, men hennes arbetsgivare är inte direkt överrens med hennes nya arbete.

via Corriere del Veneto

Advertisement

Pexels / Not the actual photo

Ilaria Rimoldi är en 25-årig kvinna som, precis som många andra tjejer, har bestämt sig för att öppna ett konto på Onlyfans hemsida för att öka sina inkomster. Den numera välkända vuxenwebbplatsen är ett hem för massor av konton för människor som, precis som Ilaria, försöker tjäna pengar genom att sälja månatliga prenumerationer som tillåter användare att titta på deras reserverade innehåll. Naturligtvis publicerade Ilaria sitt innehåll på fritiden, utan att tänka på att företaget hon arbetade för kunde ha något att säga om saken. Den unga kvinnan hade arbetat i två säsonger på en mycket berömd familjenöjespark i Castelnuovo del Garda, utan att till en början ha fått några klagomål angående hennes extra aktivitet. Uppenbarligen har dock den unga kvinnan börjat bli populär med sina bilder på nätet och några besökare verkar tydligen ha känt igen henne.

Även om alla bör vara fria att göra vad de vill, alltid inom lagens gränser förstås, på fritiden, så var detta inte fallet för Ilaria och nöjesparken beslutade faktiskt att säga upp henne.

Wikimedia / Not the actual photo

"Det hände att några besökare kände igen mig. Och i somras blev jag tillkallad av nöjesparkens direktör och personalchefen", sa den unga kvinnan. Det är vid detta tillfälle som det påstås ha påpekats för henne att nöjesparken var en "familjeanläggning". Den unga kvinnan sa att hon tjänade 600 euro under den första månaden, medan hennes månadsinkomst senare nådde upp till 5 tusen euro. Inför uppsägningen hävdade tjejen sin frihet att göra det hon tycker är bäst på fritiden, och föreslog också företaget att höja hennes lön, så att hon kunde tjäna samma summa som hennes andra jobb garanterade henne, men denna begäran avvisades. Svaret från nöjesparken lät inte vänta på sig:

"Det finns domar som legitimerar det disciplinära förfarandet mot den arbetstagare som på sin fritid ägnar sig åt ett beteende som påverkar företagets image negativt. Det betyder inte att personen inte kan använda sin kropp som han eller hon själv finner lämpligt men man bör alltid ha i åtanke att ens privata verksamhet aldrig, inte ens indirekt, får förknippas med det företag man samarbetar med. Det får inte heller äventyra förtroendeförhållandet mellan arbetsgivare och arbetstagare".

Vad tycker du om den här historien?

Advertisement