Han vägrar delta vid festerna på företaget han arbetar på och får sparken

av sofia

20 December 2022

Han vägrar delta vid festerna på företaget han arbetar på och får sparken
Advertisement

Det är inte ovanligt att man anordnar julfester, årsavslutningsmiddagar, speciella stunder mellan arbetskollegor och det är inte ovanligt att företaget tar hand om planering av sådana evenemang. Men vi är väl medvetna om att det aldrig är lätt att komma överens med alla på arbetsplatsen, och som ett resultat kan det finnas någon som inte gillar att "festa" tillsammans med kollegor och chefer.

Exakt vad huvudpersonen i den här historien tyckte, synd bara att hans chefer inte var av samma åsikt och att de inte tog avslaget av deras inbjudan särskilt väl. Låt oss förklara närmare.

via New York Post

Advertisement
Split the Kipper/Flickr - Not the actual photo

Split the Kipper/Flickr - Not the actual photo

Mr. T, som den anställda i centrum av denna historia kallar sig själv, berättade att han hade vägrat att dela vid sina chefers organiserade firmafest. Mannen hade varit anställd på ett företag sedan 2011 och hade en bra karriär. Han var uppmärksam, nogrann och kunnig, egenskaper som efter 3 år ledde till en befordran. Synd bara att han fick sparken året efter.

Anledningen till detta? Han gillade inte att delta vid fester som arrangerades av hans överordnade och detta accepterades inte. De bestämde de sig för att klara sig utan en av sina giltiga medarbetare och avskedade honom. Den anställde mannen accepterade inte detta beslut som enligt honom kränkte hans rättigheter och beslutade att vidta rättsliga åtgärder.

Advertisement
wp paarz/Flickr - Not the actual photo

wp paarz/Flickr - Not the actual photo

Den föredetta anställde mannen hävdade inför domstol att han inte delade företagets sedvänjor när det gäller fester och firmakvällar på något sätt och att han inte ville delta i dem, men detta hade retat hans överordnade. Cheferna hade därför avskedat honom med argumentet att han var olämplig för jobbet, tråkig och att han inte kunde komma i samklang med den feststämning som de ofta försökte skapa för att stärka arbetsteamet.

Tvisten mellan arbetstagaren och arbetsgivaren varade i flera år, men i slutändan gav domstolen mannen rätt och hävdade att ingen kan tvingas "ha kul" och att alla är fria att välja om de vill delta vid dessa evenemang och hur man ska bete sig. Dessutom avslutades ärendet med ett krav på ersättning på 3 000 dollar, vilket skulle kunna öka.

Har du någonsin hamnat i en sådan situation och vad skulle du ha gjort i hans ställe?

Advertisement