Trots att han bara är 1 år gammal är han redan duktig på att spela piano och videorna på hans föreställningar är ett tydligt bevis på detta

av sofia

02 Mars 2024

Trots att han bara är 1 år gammal är han redan duktig på att spela piano och videorna på hans föreställningar är ett tydligt bevis på detta
Advertisement

Det finns många aktiviteter som erbjuds barn under de allra första stadierna av deras uppväxt och under de kommande åren, som vi alla känner till. Barn måste stimuleras och uppmuntras och vi måste alltid vara noga med att se till att de har rätt verktyg för att på bästa sätt utveckla sina intellektuella, fysiska, manuella färdigheter.

Skolan är väldigt lämpad för detta, liksom instruktörer och lärare, men även när barnen är hemma råder det ingen brist på stimulans och eftersom barn är som svampar suger de åt sig allt för att sedan kunna använda det i livet.

Advertisement

Många aktiviteter för att utveckla den lilla killens kognitiva förmåga

Många aktiviteter för att utveckla den lilla killens kognitiva förmåga

Гавриил Щербенко - Gavriil Scherbenko/Youtube Screenshot

Vi säger att det inte råder någon brist på roliga och lärorika aktiviteter för barn och att utbudet att välja mellan verkligen är stort. Men vi får inte glömma att varje mer eller mindre lyckad aktivitet också beror på barnets personlighet, temperament och passioner. Det finns faktiskt barn som har naturliga talanger, som bara väntar på att bli upptäckta och stimulerade. Det finns konstnärer och artister som bara väntar på att få dela sin gåva med sin familj och förhoppningsvis hela världen.

Historien har gett oss många sådana exempel, först och främst Mozart som redan vid bara 6 års ålder var en välutvecklad musiker, men vem vet om det finns andra personer som honom. Vi kan faktiskt inte känna till dem alla, men det finns människor som har medfödda förmågor och är avsedda att bli riktigt storslagna inom olika områden.

Ett exempel i denna mening representeras av lille Gavriil Scherbenko, som vid bara 1 års ålder redan lyckades göra otroliga saker.

Advertisement

När man säger att någon verkligen har talang

När man säger att någon verkligen har talang

Гавриил Щербенко - Gavriil Scherbenko/Youtube Screenshot

Vi vet alla att barn i ung åler tycker om att trycka på knappar, skapa ljud och göra alla möjliga försök för att se vad som händer för att skapa sina första livserfarenheter. Gavriil gjorde detsamma, men videorna som förevigar honom visar något mer. Medan många av hans jämnåriga skulle begränsa sig till att klinka på ett osammanhängande sätt, söker han, när han placeras framför klaviaturen på ett piano, ett sätt att koordinera och att sätta ihop olika ljud och skapa en antydan av melodi.

Den lilla talangen föddes in i en familj där mamma, pappa och syster alla är väldigt duktiga musiker, men att kunna lägga händerna på ett piano så, speciellt i den åldern, är inte något som alla är kapabla till. Med sin egen kanal på webben har den lille blivande musikern lyckats fånga många användares hjärtan genom att visa upp sina färdigheter.

Redan vid bara 1 års ålder slog han inte bara på tangenterna på måfå, utan han letade efter dem, på något sätt, och försökte kombinera ett ljud med ett annat. Den resulterande melodin är verkligen inte något klassiskt mästerverk, men en bra start. År efter år har videorna där Graviil sitter framför pianot visat att han genom att odla sin talang har en riktig gåva att dela med sig av.

Människor kunde knappt tro det

Det är så många människor som följer hans sida och varje dag skriver folk kommentarer om hur chockade de är över hans talang. "Jag har inga ord för att uttrycka mina tankar - kommenterar en kvinna - det här är en gåva helt enkelt. Du kan se att han spelar någon sorts melodi och det påminner mig om något. Det är helt enkelt otroligt", "Han slår inte på tangenterna slumpmässigt - skriver en annan person - han lyssnar på vad han gör och han upprepar det för att höra det igen" - och många andra kommentarer där all beundran för en fortfarande liten men lovande artist starkt lyser igenom.

Scener av detta slag kan inte lämna oss oberörda och de är ett bevis på att briljanta sinnen finns och bara väntar på att få blomma ut och ge hela världen stora mästerverk, precis som det redan har skett i historien.

Advertisement