Den här 92-åriga kvinnan är ett tydligt bevis på att sport inte har någon åldersgräns eftersom hon har tagit världsrekord i vattenskidåkning (+VIDEO)

av sofia

14 Januari 2024

Den här 92-åriga kvinnan är ett tydligt bevis på att sport inte har någon åldersgräns eftersom hon har tagit världsrekord i vattenskidåkning (+VIDEO)
Advertisement

Att ha en hobby eller en passion är en av de vackraste och mest stimulerande aspekterna av livet och vad kan vara bättre än att roa sig och samtidigt hålla sig frisk?! En sport, förutsatt att den utövas på rätt sätt, erbjuder just denna möjlighet till dem som ägnar sig åt det regelbundet.

Ett levande bevis på detta är Dwan Jacobsen, en äldre kvinna som redan har hunnit fylla 92 år, men som trots allt fortfarande är full av energi. Hon och idrotten har gått hand i hand i över 60 år och hennes idrottsaktivitet är verkligen inte bland de vanligaste eller enklaste.

Advertisement

Dwan Jacobsens otroliga historia

Dwan Jacobsens otroliga historia

Dwan Jacobsen Young bestämde sig för att flytta till Fish Haven i Utah, USA, när hon bara var 29 år gammal och här köpte hon en charmig liten sommarstuga vid Bear Lake. Hon insåg snabbt att det fanns en sport som var väldigt populär på den platsen som var omgiven av en sjö, nämligen vattenskidor. Hon bestämde sig genast för att det var något hon ville prova.

Sedan dess har hon utövat denna sport regelbundet och visar inga tecken på att vilja dra sig tillbaka från en aktivitet som gör henne så glad och får henne att uppleva starka känslor. Allt detta trots att hon nu är 92 år gammal! Hennes ålder och sporten hon fortfarande utövar gjorde det möjligt för henne att få en plats i Guinness rekordbok.

Dwans familj, med alla hennes barnbarn och barnbarnsbarn, åker skidor på vattnet med henne varje sommar. Den enda nödvändiga förutsättningen är att vädret inte är för dåligt och vattnet är lugnt. Men hur känner Dwan egentligen angående sitt rekord?

 

Advertisement

Dwans reaktion när hon fick veta att hon slagit rekord

"Jag kan inte tro det, jag har fortfarande svårt att förstå att det verkligen har hänt!", sa den äldre kvinnan. "Vi var alla samlade under julhelgen och min dotter lät mitt barnbarn Becca sätta på en video på TV:n, på videon kunde man se mig på skidor och sedan tog hon fram en Guinness World Record-plakett med mitt namn ingraverat på!" berättar den lyckliga kvinnan.

Dwan säger även att hennes man kallar henne galen, men för henne representerar vattenskidåkning en unik och oersättlig känsla: "Varje gång jag utövar den här sporten känner jag fjärilar i magen som om det vore första gången." Kvinnan förklarade även att hon känner sig otroligt entusiastisk och stolt över sin utmärkelse och hon sa att om hon fick välja sin drömplats för att åka vattenskidor på skulle det vara Genèvesjön i Schweiz.

Till slut ville hon säga något till alla de som är lite äldre: "Var inte rädda för att prova på en sport, vilken det än är, även om du tror att du är för gammal. Du är skickligare än du tror och kan få alla dina drömmar att gå i uppfyllelse." Vad tycker du om hennes otroliga berättelse och hennes inspirerande ord?

 

Advertisement