Hon beslutar att inte längre bjuda sitt syskonbarn till familjemiddagarna: "Hans beteende är oacceptabelt"

av sofia

13 Januari 2024

Hon beslutar att inte längre bjuda sitt syskonbarn till familjemiddagarna: "Hans beteende är oacceptabelt"
Advertisement

Att umgås med familjen och alla sina släktingar – sina nära och kära – är något som får oss att må bra, en chans att dela gamla minnen och skapa nya. Därför försöker vi så ofta som möjligt planera in olika typer av evenemang som gör att familjen kan återförenas såsom luncher, middagar och naturligtvis under högtider.

Familjen som är huvudperson i denna berättelse hamnade oväntat nog i konflikt efter det att två systrar började bråka om beteendet hos sonen till en av dem...

Advertisement

Orsaken till konflikten mellan de två systrarna

Orsaken till konflikten mellan de två systrarna

Racool_studio/Freepik - Not the actual photo

Allt började med en väldigt normal middag där Maya – en av de två systrarna – hade bjudit hela sin familj till sin restaurang. På senare tid hade dock Mayas syster också börjat umgås med familjen igen efter att ha tagit avstånd under flera år då hon tappat kontakten med sina nära och kära.

Kvinnan, vid namn Charlotte, hade fått en son som nu är 8 år gammal och heter Leo. Hennes son blev anledningen till diskussion mellan de två systrarna: "Hennes barn betedde sig väldigt illa under hela middagen, han hade faktiskt till och med börjat innan de ens kommit fram! När jag ringde Charlotte satt hon i bilen med Leo och jag kunde mycket väl höra honom skrika som en galning för att han ville leka med sin mammas mobiltelefon", säger Maya "och situationen förbättrades verkligen inte när de väl kom till platsen."

"Leo betedde sig verkligen hemskt. Han skrek hela tiden, han flängde fram och tillbaka och satt aldrig på sin plats, han ville hela tiden ha sin mammas uppmärksamhet och han kastade till och med bröd från bordet till en hund som tillhörde paret bredvid vårt bord!", berättar Maya som var mycket upprörd över vad som hade hänt. Så mot slutet av kvällen gick hon fram till sin syster och konfronterade henne.

 

Advertisement

Mayas hårda ord

Mayas hårda ord

Mateus Andre/Freepik - Not the actual photo

"Du och din son kommer inte längre att bli bjudna när jag organiserar något event med hela familjen! Ni måste ge Leo regler och använda disciplin eftersom hans beteende är oacceptabelt", sa Maya till henne.

Charlotte svarade med att säga att han bara var ett barn och som alla andra barn kunde han få raserianfall ibland. Det fanns dock inget som kunde ändra Mayas uppfattning för enligt henne hade hennes syster inte ens försökt tillrättavisa sin son och hade bara begränsat sig till att försöka hålla honom tyst genom att ge honom sin mobiltelefon och surfplatta.

Föräldrarna till de två kvinnorna bad om att inte bli inblandade i bråket, så Maya frågade sina närmaste vänner om en åsikt. Några stöttade helt hennes beslut och tillade att ett så ouppfostrat barn inte ens borde få följa med på restaurang. Andra definierade istället barnets beteende som normalt för hans ålder. Vad tycker du om det här?

 

Advertisement