Ett par på en restaurang blir upprörda över sina gäster vid bordet bredvid och tar ut sin ilska på deras 3-åring

av sofia

21 December 2023

Ett par på en restaurang blir upprörda över sina gäster vid bordet bredvid och tar ut sin ilska på deras 3-åring
Advertisement

När man får barn måste man följa en rutin, livets rytmer är väl präglade av barnens prioriteringar och föräldrarna har bara några få ögonblick att njuta av i total frihet. En möjlighet att vara ensam är kanske att passa på att äta en romantisk middag ute på restaurang.

Faktum är att det var just denna idé som våra huvudpersoner hade och därför hade de hade bokat bord på en mycket raffinerad lokal för att tillbringa en speciell kväll tillsammans utan sina barn. Men deras plan förstördes av närvaron av en 3-årig...

Advertisement

Bråket på restaurangen

Bråket på restaurangen

Drazen Zigic/Freepik - Not the actual photo

Mannen i paret berättade sin historia och vände sig till ett välkänt onlineforum för att fråga användarnas åsikter om den jobbiga situationen som han hade hamnat i.

Paret hade bokat bord i god tid på en mycket chic restaurang och kunde inte njuta av de lokala delikatesserna i fred. De hade dock inte tagit hänsyn till sina bordsgrannar som var ett annat par som satt bredvid dem och hade tagit med sig deras 3-åriga barn, men det var inte barnets skrik som var problemet eller hans utbrott, nej, där var det mycket värre.

Det paret hade "placerat" sitt barn framför en surfplatta och den lille killen tittade på en tecknad film med full volym. Hoppet om att kunna njuta av en trevlig kväll hade plötsligt försvunnit. Så mannen, som var uppenbart irriterad, hade kommit fram och konfronterat dessa föräldrar och klagat över ljudet från barnets enhet.

Advertisement

Åsikterna från andra användare på forumet

Åsikterna från andra användare på forumet

Racool_studio/Freepik - Not the actual photo

Men paret hade inte alls varit förstående och hade faktiskt sagt till mannen att de hade bokat den middagen veckor i förväg. "Okej, det betyder att du hade mycket tid att hitta en barnvakt eller någon att anförtro ditt barn till", påpekade den irriterade mannen.

Enligt honom är det absurt att ta med ett barn till en sådan speciell restaurang som uppenbarligen var reserverad för en vuxen publik: "En aptitretare från restaurangen kostar nästan 550 kronor, den totala notan kan lätt överstiga 6 000 kronor och jag hörde en kvinna som klagade för att hon inte kunde hitta mat som passade hennes barn på menyn", sa mannen. Till slut tvingades paret tillbringa sin kväll bredvid den där högljudda familjen eftersom alla andra bord på restaurangen var upptagna.

"Jag skulle aldrig ta med ett barn till ett sådant ställe och det är otroligt att folk inte fattar det", avslutade mannen och bad om åsikter från andra användare. Många höll med honom: "Restaurangen borde ha ingripit, det är personalens uppgift att säkerställa en positiv upplevelse för kunderna genom att tillhandahålla en trevlig miljö för alla", skrev en användare, "Tyvärr är det även att be någon att sänka volymen på en elektronisk enhet inte särskilt effektivt med tanke på att det är något för subjektivt. Jag råder istället föräldrar att plocka bort apparaterna ur barnens händer och istället ge dem en penna och ett papper", föreslog ännu en. Vad tycker du om saken?

Advertisement