En flicka i andra klass samlar in 600 täcken för varje elev i sin skola

av sofia

20 December 2023

En flicka i andra klass samlar in 600 täcken för varje elev i sin skola
Advertisement

Julhelgen är viktig inte bara för värmen den förmedlar, för att det är trevligt att pynta sitt hem och umgås med familjen, utan också för att det är en period då man känner sig inspirerad att göra goda och altruistiska gester. Naturligtvis bör dessa inte bara utföras under denna tid på året, utan vara något man konstant siktar mot i livet. Låt oss dock säga att julen är rätt tillfälle för att ta det första steget i den riktningen.

Just denna altruism kännetecknade arbetet hos en mycket ung flicka som, i motsatts till de "klassiska" önskningarna hos barn, bestämde sig för att göra något viktigt för sina klasskamrater.

Vad hon önskade sig...

Vad hon önskade sig...

Diego F. Parra/Pexels

Collins Hart är en andraklassare som gjorde en vacker gest för alla sina klasskamrater på Mulkey Elementary School. Utan att tänka på sig själv, på presenterna hon skulle ha velat få och om julen hemma, bestämde hon sig för att det detta år var dags att utföra en snäll handling, en gest som förhoppningsvis kan vara ett föredöme för många andra människor.

Initiativet utfördes så klartinte bara av den lilla flickan, utan tack vare hjälpen från hennes mamma Nichole och skolan hon gick på. Syftet var att samla in en filt till varje barn i skolan, så att alla kunde få sin alldeles egna och varma julklapp.

Brent Justice, skolans vice rektor sa att många barn inte lever i trygga situationer, deras familjer är väldigt fattiga och ibland har de inte ens råd med en filt för att skydda sig mot kylan. Medveten om denna situation, bestämde sig Collins för att göra något viktigt.

Advertisement

Vad var det som fick henne att göra detta?

Vad var det som fick henne att göra detta?

WTVY News4/Youtube screenshot

"Det var några av mina klasskamrater som frågade mig när de skulle få sin julfilt - berättar flickan - jag trodde att några av dem inte visste hur de skulle hålla värmen och det var därför de ställde den frågan till mig. Jag ville ge var och en av dem en filt och jag bad till Jesus om att han skulle hjälpa mig att nå mitt mål."

Skolan sa att de var mycket stolta över gesten från denna unga, men också mycket kloka och altruistiska flicka. Hon hade inte kunnat göra det ensam, det är vi säkra på, men med hjälp av de vuxna nåddes målet och hon visade stolt upp resultatet och det enorma berg av runt 600 filtar som hade skapats i skolan innan dessa gåvor delades ut.

Ett föredöme för oss alla

Vanligtvis är det vi vuxna som föregår med gott exempel, som gör gester som kan lära våra barn något viktigt och inspirera dem för deras framtid, men ganska många gånger händer precis det motsatta. Det finns barn som är mycket lyhörda, som lyssnar på sina kamrater och är vänliga vilket får de att lyckas nå dit vi inte kan. Fria från fördomar, problem, åtaganden av alla slag och på ett mycket mer genuint och rent sätt kan barn se bortom dagliga vanor, förstå kärnan i vissa situationer och be vuxna om hjälp med att lösa dem.

Collins gjorde förmodligen just detta, hon bestämde sig för att ägna tid åt sina vänner och börja jobba med att ge var och en av dem en gåva. Vi är säkra på att överraskningen var en succé och att den här gesten kommer att bli ett exempel för många andra människor, både de som är yngre och äldre än henne under åren som följer.

Allt vi kan göra är att hylla denna lilla tjej som är full av altruism och tacka henne för det hon har gjort.

Advertisement