Hon vägrar lämna tillbaka sin avlidne makes smycken till hans familj: "Borde jag göra det?"

av sofia

26 December 2023

Hon vägrar lämna tillbaka sin avlidne makes smycken till hans familj: "Borde jag göra det?"
Advertisement

Att hantera och bearbeta den sorg som orsakas av en närståendes bortgång är en lång resa vare sig man är ensam eller tillsammans med sin familj. Sådana här situationer sätter djupa spår och det enda man vill är att bli förstådd och försöka lyckas hantera sin smärta utan att andra saker påverkar ett så privat och komplicerat ögonblick.

Kvinnan vi ska berätta om nu hade precis förlorat sin man när hon tvingades ta itu med en situation som hon aldrig hade kunnat förväntade sig att behöva hantera just då. Låt oss förklara vad som hände.

Advertisement

En konflikt som handlade om smycken

En konflikt som handlade om smycken

Dmitry Zvolskiy/Pexels - Not the actual photo

I en bekännelse på webben öppnade sig kvinnan som är huvudpersonen i denna berättelse och berättade om en mycket jobbig fråga som rörde henne personligen.

Efter att nyligen ha förlorat sin man hann hon inte ens bearbeta smärtan eftersom hon hamnade i en tvist angående vem som var den rättmätige ägaren till några smycken. Personerna som hon hamnat i osämja med var makens familj som påstod sig vara mycket fästa vid några smycken som mannen hade gett till sin brud och ville därför ha tillbaka dem för att bevara minnet av honom.

"Min man hade gett mig ett underbart smyckesset inför bröllopet, men hans familj försöker tvinga mig att lämna tillbaka smyckena - skrev författaren till inlägget - Det rör sig inte om arvegods, utan han hade gett det till mig inför vårt bröllop som en symbol för vårt djupa band. Till skillnad från honom kommer jag inte från en rik bakgrund, men han försökte alltid få mig att känna mig bekväm och skämma bort mig, samt såg till att jag alltid hade allt det jag behövde."

Advertisement

En fråga om social bakgrund

En fråga om social bakgrund

Juan Pablo Serrano Arenas/Pexels - Not the actual photo

Till skillnad från hur hennes man hade tagit det, hade kvinnans enkla ursprung aldrig helt accepterats av hennes svärföräldrar. Ingen hade någonsin betett sig oförskämt mot henne, men missnöjet hade enligt kvinnan framkommit i form av skämt och en ständigt dömande blick mot henne.

"Min svärmor och min svägerska insisterar på att jag ska ge tillbaka smyckena som min man gav mig - skriver kvinnan - De säger att de har ett stort sentimentalt värde för dem, men jag tror att det är mer kopplat till föraktet de har för mig. Den här gåvan är viktig, den representerar något som han gav till mig och de är ett minne som jag värdesätter starkt, men jag vill inte vara den som gör fel och jag vet inte hur jag ska bete mig i den här situationen."

Ska hon ge efter eller behålla smyckena för sig själv?

Med tanke på alla faktorer, det faktum att smykena inte var ett gammalt arvegods, utan en gåva som mannen hade gett till sin brud som ett tecken på sin kärlek, sa personerna som svarade på inlägget att de stod helt på hennes sida. Varför skulle hon ge något som var hennes till sin mans familj när hon hade fått dem av sin man?

"Rådfråga en advokat. Smyckena är dina, de har inget att komma med - skriver en användare - så gå vidare med ditt liv och klipp kontakten med dem". "De har mycket mer sentimentalt värde för dig än för dem - säger en annan person - Strunta i dem för allt detta handlar om illvilja och girighet."

För de personer som läst inlägget och kommenterat skulle därför denna begäran från hennes svärmor och svägerska mer handla om materiella faktorer än om minnet av den bortgågna mannen. Vem har rätt i denna fråga? Vad tycker du?

Advertisement