Andra gången hon blir gravid väntar den här kvinnan en pojke: "Det gör mig upprörd och ledsen"

av sofia

19 December 2023

Andra gången hon blir gravid väntar den här kvinnan en pojke: "Det gör mig upprörd och ledsen"
Advertisement

Barn lyser upp människors liv, fyller deras dagar med glädje och lyser upp vardagen. Att ha ett barn är en välsignelse och att kunna se det växa upp, se dess framsteg dag efter dag och njuta av dess vitalitet är en av de bästa gåvorna som livet kan ge. Trots allt finns det dock mammor och pappor som ibland inte alltid lyckas se de positiva sidorna. Orsakerna är olika och nu vill vi berätta om hur en mamma bland många andra upplevde sin situation.

Kvinnan var redan förälder till en liten flicka och upptäckte att hon var på väg att möta en andra oväntad graviditet, men det var inte detta som upprörde henne, utan snarare en annan aspekt.

Advertisement

En graviditet som hon inte accepterade till fullo

En graviditet som hon inte accepterade till fullo

Joshua Zamrycki/Flickr - Not the actual photo

Kvinnan i fråga valde att prata om sitt sinnestillstånd på portalen Mumsnet. För henne var detta ett sätt att be okända personer utanför hennes familj om en åsikt angående vad som hände henne. Hon var redan mamma till en liten flicka och var gravid igen, men kände sig inte lika positiv som hon gjorde under sin första graviditet.

"Jag upptäckte nyligen att jag var gravid och jag skäms över hur jag känner, men jag väntar en pojke och jag är inte glad över det - skrev kvinnan - När jag var gravid första gången väntade jag en flicka och jag sa till mig själv att jag inte ville ha fler barn och att det räckte så här, men sedan hände det och nu känner jag mig upprörd eftersom det dessutom är en pojke. Jag vet inte om någon annan av er har haft liknande känslor."

Kort sagt, den blivande mamman kände verkligen inte för att få en son och hade föredragit att få en dotter till. Men dessa saker går ju inte att välja, detta vet vi mycket väl, det är bara att acceptera när det händer.

Advertisement

Några visade förståelse

Några visade förståelse

Nikita Korchagin/Pexels - Not the actual photo

Efter förklaringen och efter att ha uttryckt sina känslor fick kvinnan flera kommentarer, varav några visade förståelse mot henne, andra mindre. De som, liksom hon, hade hamnat i samma situation försökte ge henne tröst, föreslog att hon skulle överväga de positiva aspekterna av att föra en pojke till världen och att tänka på hur speciell denna upplevelse också kunde vara.

"Jag kände samma sak som du - skriver en person - men det gick bra och om det inte hade varit så här hade jag inte uppskattat allt det jag hade efteråt, den underbara känslan av att bygga upp en relation till mitt barn och alla upptäckterna jag gjorde med honom".

Författaren till inlägget är inte den enda kvinnan som upplevt liknande känslor, utan det har hänt många och därför är det inte så ovanligt. Många forskare har fokuserat på saken och kommit fram till att det kan finnas många olika anledningar. Prestationsångest, jämförelse med det motsatta könet eller kanske en rädsla för att uppfostra en pojke som har många skillnader jämfört med en flicka. Oavsett orsaken är det enda man kan göra att vara medveten om situationen, försöka tänka rationellt och ta itu med det lite i taget så att man accepterar det hela gradvis och på ett naturligt sätt.

Det fanns några människor som även gick på ganska hårt

Men om även om psykologerna förklarar orsakerna och de som har upplevt samma situation har visat förståelse för denna mamma, fanns det även användare som helt enkelt inte kunde känna någon som helst empati med henne. Många kvinnor tyckte att hon inte skulle låta sin oro ta över: "När din bebis kommer kommer du att läsa det här inlägget och ångra att du skrivit det" - kommenterade en person, "Tänk på de som inte kan få barn, vad klagar du på?" - lade en annan till, "Lös problemet innan barnet föds - föreslog en annan person - Din dotter får inte känna att du älskar henne mycket mer, det skulle vara negativt för den nyanlända bebisen".

Alla dessa kommentarer skrevs för att ruska om kvinnan, hjälpa henne och få henne att förstå att, trots allt, är ett barns ankomst alltid en gåva och att även en pojke skulle ha kunnat ge henne samma lycka, kärlek och fulländade känsla som en flicka.

Vad tycker du, har du någonsin känt så här när du varit gravid? Det kan hända att man inte får det man kanske hade önskat sig, men man måste ändå på något sätt inse att allt inte alltid kan bli som man har tänkt sig, men att det inte behöver vara fel för det. Vilka tips skulle du ge denna mamma?

Advertisement