Den här kvinnan kräver sin bror på ersättning efter det att hans son förstört en staty för nästan 40 000 kronor

av sofia

21 Januari 2024

Den här kvinnan kräver sin bror på ersättning efter det att hans son förstört en staty för nästan 40 000 kronor
Advertisement

Alla går vi någon gång på släktträff. Man försöker så ofta som möjligt, i de fall där man kommer bra överens, träffa sina nära och kära för att höra senaste nytt och vara tillsammans. Det fina med att ha en stor familj är att kunna vara med människor i alla åldrar och med olika sätt att tänka. Tyvärr har man dock i en del fall helt olika sätt att se på saker och ting.

Som i berättelsen vi nu ska berätta för er som handlar om en syster och en bror som hamnade i konflikt och där ingen utav dem ville ge vika.

Advertisement

Hur det hela började

Hur det hela började

Freepik - Not the actual photo

Den 25-åriga kvinnan bestämde sig för att be om andra människors åsikter om denna händelse för att förstå om hon hade rätt eller fel. Låt oss se vad som hände.

Kvinnan hade bestämt sig för att bjuda in sin familj till sitt nya hus som hon hade flyttat till för ungefär ett år sedan för att bo med sin tre år äldre partner. Bland gästerna fanns hennes yngre bror och hans 8-årige son och det var just barnet som var anledningen till att den bittra diskussionen uppstod.

I själva verket hade barnet, som 25-åringen mycket väl visste, alltid varit en turbulent och hyperaktiv pojke, så hon hade bett sin bror hålla ett öga på honom: "Här i det nya huset har jag och Sarah möblerat och dekorerat med många värdefulla föremål, så försök hålla koll på den där 'lilla busungen' så att han inte gör någon skada...", hade hon bett honom.

Han hade försäkrat henne genom att säga att hon inte hade något att oroa sig för eftersom han skulle hålla sin son i schack. Vi behöver väl knappast sägas att det inte riktigt gick som han hade tänkt sig...

Advertisement

Användarnas åsikter

Användarnas åsikter

benuski/Flickr

Efter att ha hört ljudet av glas som föll till marken och gick sönder sprang kvinnan med hjärtat i halsgropen dit för att se vad som hade hänt. Hon kunde inte tro sina ögon!

En över en och en halv meter laminerad glasstaty var nu krossad... och som om det inte vore nog var det dyrbara föremålet Sarahs favorit såväl som ett mycket värdefullt föremål då den hade kostat paret nästan 40 000 kronor.

"Det var inte första gången det barnet orsakade skada, vi vet hur han är. Han är som en slags levande tornado och det händer alltid att han har sönder något och om jag ska vara ärlig är det ofta är föremål som Sarah gillar. Den här gången gick han dock över gränsen!", skrev den upprörda kvinnan.

Så, trött på sin brors nonchalanta attityd och hand sons beteende, bestämde hon sig för att be om kompensation. Hennes bror anklagade henne dock för att vara en dålig storasyster och för att vara elak mot honom: "Vi är ju familj", ska han tydligen ha svarat henne och tillagt att han inte kunde ha betalat en sådan summa även om han ville. Kvinnan stod fast vid sitt beslut och förklarade att hon var villig att gå honom till mötes och låta honom betala tillbaka skulden lite i taget.

Vissa användare, efter att ha läst historien, bestämde sig för att ge sin åsikt angående det hela: "Har man sönder något får man betala det, det är så det fungerar i butiker och det är rätt att det är så. Din bror borde absolut ersätta dig", skrev en , "Det är en fråga om respekt och uppfostran som ska förmedlas, föräldrar är ansvariga för skadorna som orsakas av deras barn och det är inget snack om den saken", skrev ännu en. Vad tycker du om det här?

Advertisement