Hennes partner vill att deras son enbart ska ha hans efternamn, men hon är inte överens och de börjar bråka om saken

av sofia

17 April 2024

Han vill att deras son ska ha enbart hans efternamn, men hon är inte överens
Advertisement

När man lever i ett förhållande finns det många hinder som man måste övervinna och utmaningar att möta tillsammans, men som tur är verkar allt enklare och lättare att hantera om man bara stöttar varandra. Så länge man är överens och samarbetar förstås.

I dagens historia hamnade en kvinna i bråk med sin partner angående det viktiga beslutet om vilket efternamn hon skulle ge sitt kommande barn. Låt oss kika på detaljerna i denna knepiga historia.

via Reddit

Advertisement

Kvinnans berättelse

Prostooleh/Freepik - Not the actual photo

Huvudpersonen i denna berättelse vände sig till det populära Reddit-forumet för att be om åsikter angående ett beslut som hon fattat som hade gjort hennes partner upprörd.

"Jag fick nyligen ett barn med min partner. Vi är inte gifta och jag har accepterat många kompromisser inom vårt förhållande. Vi funderade på vilket namn vi skulle ge barnet och vi kom inte riktigt överens, men till slut hittade vi ett som vi mer eller mindre gillade båda två. Sedan började vi dock bråka om vilket efternamn vårt barn skulle ha.”, förklarar den nyblivna mamman.

Hela problemet låg i mannens krav: han ville nämligen att den nyfödda bebisen bara skulle få hans efternamn. Han sa att det var hans "rättighet som man", att det var en tradition och det rätta att göra. Kvinnan hade inte för avsikt att ge efter på den punkten eftersom hon ville att även hennes efternamn skulle finnas med bland deras barns personuppgifter.

Kort sagt, mannen hade ställt ett ultimatum: "Om du inte tillfredsställer denna lilla begäran kommer du att bli en ensamstående mamma. Jag vill bara att mitt barn ska ha ett efternamn, förstått?", hade han beordrat henne. Hon nickade och agerade därefter.

Advertisement

Kvinnans beslut och mannens reaktion

Wavebreakmedia_micro/Freepik - Not the actual photo

"För tre veckor sedan kom barnets födelseattest hem i brevlådan. Bara ett efternamn, precis som min sambo hade krävt. Det var bara att det var mitt och inte hans. När han såg dokumentet blev han rasande, han blev arg på mig och lämnade hemmet gråtandes...", förklarar kvinnan.

Hon hade försökt resonera med honom: "Om du vill vara den typen av man från det förflutna, en som håller fast vid traditioner från svunna tider, då borde du ha gift dig med mig innan du skaffade barn med mig. Dessutom borde du vara den enda som jobbar för att försörja familjen, men så är det ju inte!", hade kvinnan sagt till honom.

Med sin partner som nu var hemma med sina syskon och mamma - som alla var upprörda över det som hände - undrar kvinnan om hon gjorde rätt. Låt oss kika på vad människor på internet tycker.

"Du höll ditt ord: du sa att du höll med honom om att ge barnet bara ett efternamn, inte vilket du skulle ge honom. Dessutom verkar det tydligt för mig att den här personen inte respekterar dig tillräckligt. Hans familj verkar ganska inskränkta så ta avstånd från dem för ditt eget och barnets bästa", föreslog en användare. "En traditionalistisk man gör inte en kvinna gravid innan han gifter sig med henne och tar hand om sin familj till 100%. Din partner kan inte bara välja de "konservativa" aspekterna som passar honom!", hävdade en annan. Vad tycker du om det här?

Source:

Reddit

Advertisement