En mamma får böter på grund av att hennes son kissat i parken, men det fanns en orsak

av sofia

18 April 2024

Advertisement

När det fina vädret kommer är det normalt att vistas mer utomhus med sina barn, koppla av och ha kul. Att leka, gå, läsa och cykla är alla fantastiska aktiviteter som kan göras. Men under dessa omständigheter är det normalt, särskilt när du vistas ute länge, att du behöver använda toaletten. Många parker, särskilt stadsparker, är utrustade med offentliga tjänster, men det betyder inte att de alltid fungerar.

Här måste vi alltså på något sätt hitta en lösning, särskilt om behovet är akut. En mamma hamnade i en nödsituation med sin son när de befann sig utomhus, synd bara att lösningen som hittades fick negativa konsekvenser.

Advertisement

Vad var det som hände?

Dennis Bratland /Wikimedia commons - CC BY 2.0 DEED

Michiko Sasaki är en 46-årig mamma som en helt vanlig lördag befann sig i parken med sin 4-årige son Kobe. En avkopplande dag med familjen, som tyvärr förvandlades till något mycket jobbigt. Kvinnan sa i ett uttalande till New York Post att hennes son har ett problem där han inte vet att han måste gå på toaletten förrän det verkligen är dags och detta kan utgöra ett stort problem när de är utomhus. Precis när de var i parken inträffade en sådan olägenhet, den lilla killen fick plötsligt ett akut behov och sa till sin mamma att han behövde kissa.

Kvinnan letade omedelbart efter den offentliga toaletten som låg närmast dem och insåg snart att den var ur funktion. Vad gör man i sådana lägen? "Min son sa hela tiden till mig att han var tvungen att gå på toaletten och att han var på väg att kissa på sig" - sa kvinnan, så hon tog sin son till baksidan av byggnaden av parktoaletten och lät sin son kissa i gräset.

Bara några sekunder senare kom några parkvakter emot dem.

Advertisement

Vakternas ingripande

Bic/Wikimedia commons - CC BY-SA 3.0 DEED

"Det jag just hade gjort var olagligt, sa de till mig - berättar hon för New York Post - och att det inte var tillåtet att kissa utomhus. Jag visste inte vad jag skulle göra, de bad mig visa id-kort för att ge mig böter på 50 dollar och en kallelse till domstol." Utan att veta exakt hur hon skulle bete sig sa mamman att toaletten var ur funktion och att det var en nödsituation, men poliserna ville inte lyssna på henne. De förklarade också för henne att det fanns en annan anläggning inte långt därifrån som var i drift, men Michiko förklarade för dem att de inte skulle ha hunnit i tid. Sonen hade bråttom och skulle aldrig ha hunnit ta sig till nästa anläggning. Därav beslutet att gömma sig bakom toaletterna för att slippa kissa på sig.

"De talade om att det också fanns en plats i närheten och att vi kunde be om att få använda toaletten - förklarar kvinnan - men vi vet alla att många anläggningar inte tar emot personer som inte är deras kunder". Men parkvakterna accepeterade inte hennes ursäkter, och sa att hon var tvungen att betala böter. "Jag klagar inte över pengarna, eftersom det egentligen inte är en särskilt hög summa, men det är en principfråga - konstaterade Michiko - jag säger inte att det är acceptabelt att gå runt och kissa var man vill, men i det här fallet var en nödsituation och det handlade om ett barn”.

Hur bör man hantera en sådan situation?

Både i New York City och på många andra platser har förvaltningarna vidtagit åtgärder för att installera många offentliga toaletter så att alla människor ska kunna känna sig trygga när de är ute och går, men vi vet också att det finns många städer där sådana åtgärder inte har vidtagits. Detta gör dock inte att det är okej att kissa var man vill, men hur ska man gå tillväga? Denna fråga är särskilt relevant för barn, men också för dem som har hälsoproblem och måste använda toaletten ofta.

Mamman i fråga kunde ha letat efter en annan lösning, men man kan ju faktiskt hamna i en nödsituation där man inte hinner leta runt. Vad tycker du om den här historien?

Advertisement