Den här kvinnan kan inte tro att hennes kompis på riktigt har gett sitt barn ett namn som hon hade föreslagit på skämt

av sofia

18 April 2024

Advertisement

Att välja ett namn för ett kommande barn är aldrig enkelt. Det finns par som väljer klassiska lösningar, medan andra verkligen gör sitt yttersta för att hitta något originellt och söker för att hitta ett unikt namn som är lite utöver det vanliga. Det finns så många namn för pojkar och flickor, men det är nästan omöjligt att hitta ett som inte tillhör minst en annan person i världen. Man skulle nästan behöva uppfinna det, men det måste samtidigt vara något som låter bra, eftersom ett namn är något som man kommer att bära med sig för alltid – eller detta är åtminstone tanken.

Tyvärr är det dock inte alla som tänker så, så de ber människor de känner om råd tills de hittar den lösning som passar dem bäst.

Advertisement

Vad representerar en persons namn?

RDNE Stock project/Pexels

I ett inlägg på Reddit pratade en kvinna om att välja ett namn för en väns son och hur hon oavsiktligt rekommenderade en lösning som var minst sagt utöver det vanliga.

Vi vet alla att en människas namn är det som kännetecknar oss mest, ur dessa kommer smeknamn och förkortningar och det är något som vi, om det inte är så fult att vi känner oss tvugna att byta, kommer att ha med oss ​​hela livet. Det är skönt att tänka och veta att ditt namn är melodiskt, kanske speciellt men något som andra kommer ihåg för att det förknippas med något vackert - förutom att det förknippas med oss så klart - och att det samtidigt inte går obemärkt förbi. På senare tid har det dock nästan pågått en tävling bland föräldrar om att hitta det mest speciella, originella, ovanliga och ibland märkliga namnet att ge sina barn.

Det kan vara av denna anledning som en framtida mamma accepterade förslaget som kom oavsiktligt från en vän.

Advertisement

Ett skämt som blir verklighet

Kampus Production/Pexels

Författaren till inlägget sa: "När min bästa vän var gravid hade hon en enorm lista med namn och hon frågade mig vilket jag gillade bäst. Oliver var på listan och jag sa till henne att det var min favorit, men som ett skämt, medan vi sms:ade skrev jag Aulliver och inte Oliver - fortsatte kvinnan - vilket fick henne att skratta, men inget mer. Några månader senare födde hon barn och meddelade på sociala medier det valda namnet: hon hade valt Aulliver som jag hade föreslagit som ett skämt, jag förväntade mig dock aldrig att hon skulle ha gjort det på riktigt."

Den här mamman var så desperat efter något fantasifullt och originellt för sin son att hon bestämde sig för att använda ett oskyldigt skämt från sin vän som namn. Kvinnans förslag var inte ett riktigt förslag, utan bara ett skämt. Hur många av oss har trots allt inte minst en gång i våra liv råkat skämta och "deformera" ett namn bara på kul. I det här fallet blev skämtet verklighet och författaren till inlägget bad också om ursäkt till barnet som hade fått det på grund av henne.

Bör man ha skuldkänslor för något sådant?

Reddit-användarna, som svarade, berättade hur många gånger de hade hört konstiga namn, initialer som gav fruktansvärda och pinsamma associationer, men de ville påpeka att det inte var författaren till meddelandet som borde känna skuld för valet av namn. Det var hennes föräldrar som hade bestämt, trots allt, och hon kunde absolut inte ha bidragit nämnvärt till slutresultatet med sitt oskyldiga skämt där hon bara hade stavat namnet Oliver fel.

Hur många gånger har vi inte, om vi tänker efter, hört absurda kombinationer av namn och efternamn? Det är något som händer mer eller mindre varje dag, så den här historien är verkligen inte sällsynt, men den lärde oss en sak. Om vi ​​inte vill känna oss skyldiga till valet av ett visst namn, låt oss då undvika att skämta om ämnet och inte ge vilseledande förslag, håller du inte med?

Source:

Reddit

Advertisement