Hon vet att hennes dotter inte kommer att klara sig, men väljer att inte avbryta sin graviditet så att hon kan rädda andra barn

av sofia

17 Juli 2023

Hon vet att hennes dotter inte kommer att klara sig, men väljer att inte avbryta sin graviditet så att hon kan rädda andra barn
Advertisement

Graviditeten är underbar. De blivande föräldrarna förbereder sig på allt innan den lilla bebisen kommer till världen och kan inte vänta med att få träffa henne eller honom. Mammor etablerar omedelbart ett mycket starkt band med sitt barn och gör allt för att det ska må bra redan under graviditetens 9 månader.

Att känna barnet inom sig är något speciellt och unikt och man fantiserar alltid om vad som kommer att hända när det föds, hur det kommer att vara när det växer upp, att leka tillsammans, att resa för att upptäcka världen, men man är aldrig beredd på att något hemskt skulle kunna hända. Och istället är det just situationen som paret som är huvudpersoner i denna berättelse hamnade i. Två unga föräldrar som tvingades möta en mycket tragisk period av deras liv och fatta ett komplicerat beslut.

via Metro

Advertisement
Krysta Bridwell/Facebook

Krysta Bridwell/Facebook

Historien utspelade sig i Tennessee, USA, där en mamma vid namn Krysta Davis och hennes partner Derek Lovett var gravida. Vid bara 23 års ålder var kvinnan lycklig vid tanken att välkomna sitt första barn, men något gick inte som hon hade hoppats.

Vid bara 18 veckors graviditet under en rutinkontroll var läkarna tvungna att ge paret sorgliga nyheter. Deras lilla Rylei Arcadia Diane Lovett skulle inte överleva. Hon led av ett sällsynt tillstånd som kallas anencefali, där delar av barnets hjärna saknas, så barnet skulle inte överleva långt efter förlossningen. I den stunden förvandlades glädjen hos de två föräldrarna till djup förtvivlan.

"Det var hemskt - erkände Krysta - Vi hade redan råkat ut för ett missfall, och att behöva förlora ett barn ännu en gång gjorde oss mållösa".

Advertisement
Krysta Bridwell/Facebook

Krysta Bridwell/Facebook

En situation som förvärrades ännu mer när hon ställdes inför ett svårt val tillsammans med sin partner. Läkarna sa till dem att de var tvugna att bestämma sig: de kunde avbryta graviditeten nu eller fortsätta för att kunna donera organen vid ett senare tillfälle. Trots allt lidanden valde de två att gå vidare.

"Vi bestämde oss för att gå vidare och föda vår lilla flicka - sa kvinnan - Vi ville att ingen annan mamma skulle behöva känna vad vi kände. När Rylei föddes var det en otrolig upplevelse och kärleken till henne var omedelbar, men vi visste att det inte skulle vara länge."

Krysta Bridwell/Facebook

Krysta Bridwell/Facebook

Organdonationen gjorde det dock möjligt för två andra små bebisar att överleva vilket gjorde deras föräldrar lyckliga. Utan Rylei skulle de inte ha lyckats göra detta så hennes och hennes föräldrars uppoffringar var inte förgäves.

Utan att ens inse det gjorde den här lilla flickan något mycket viktigt för någon annan, den enda och största gesten i sitt liv av uppenbara skäl, men ändå en mycket viktig sådan.

Source:

People

Advertisement