En gravid kvinna bråkar med sin familj då hennes mamma och syster inte har för avsikt at hjälpa henne med barnen

av sofia

02 Januari 2024

En gravid kvinna bråkar med sin familj då hennes mamma och syster inte har för avsikt at hjälpa henne med barnen
Advertisement

Tyvärr är bråk inom familjen inte alls sällsynta och de kan uppstå över minsta lilla sak, på grund av ett missförstånd eller av mycket allvarligare skäl som till och med kan förstöra relationen mellan familjemedlemmar. Sedan, när pengar och små barn är inblandade, tenderar saker alltid att bli lite extra laddade och balansen är nästan förutbestämd att förstöras, precis som i den här berättelsen.

Faktum är att konflikten som har uppstått inom denna familj tyvärr är av en viss betydelse och nu riskerar två systrar att aldrig mer prata med varandra...

via Reddit

Advertisement

Hur konflikten startade

Hur konflikten startade

Lookstudio/ Freepik - Not the actual photo

Det var en av de två systrarna som berättade hela den komplicerade situationen och hon gjorde det genom att dela sin historia på ett välkänt forum på nätet. Det här är vad som har hänt:

"Min syster har en liten 10 månader gammal bebis och inom sin familj är hon den som tar hand om honom mest. Hennes man jobbar bara deltid och ägnar mycket av sin fritid (och sina pengar) till sin "konstnärlig karriär som musiker”, berättar den 30-åriga lillasystern.

Den äldre systern, 38 år gammal, får hjälp av både sin syster och deras mamma: "Min mamma ger min systers familj pengar varje månad och bor i deras hus en vecka i månaden och jag gör samma sak för att byta av vår mamma." Kvinnan berättar om hur hon och hennes mamma hjälper sin storasyster genom att ägna både tid och pengar åt hennes familj och i synnerhet till den lilla bebisen.

Sedan kom den chockerande nyheten: den äldre systern avslöjade att hon var gravid igen och att hon inte längre ville ha något att göra med sin nuvarande man, som hon anser bara vara en börda.

Advertisement

Användarnas kommentarer

Användarnas kommentarer

Freepik - Not the actual photo

Detta gjorde naturligtvis den yngre systern mycket upprörd samt även mamman till de två flickorna. Ingen av dem har för avsikt att "offra" sina liv för att ta hand om 38-åringens barn.

När hon väl tog ställning mot den gravida kvinnan reagerade hon mycket illa. Hon var så  besviken och förbittrad att hon talade illa om sin syster med resten av familjen och utmålade sig själv som offer och övergiven.

Alla tycker att mamman och lillasystern beter sig egoistiskt, men det här är vad användarna på nätet tycker: "Den enda som är självisk är din storasyster eftersom hon redan har svårt att försörja sitt första barn och har bestämt sig för att skaffa ett till och dessutom med en opålitlig man. Hon borde kräva mer av honom som är pappa till hennes barn och inte av dig”, skrev en person.

"Alla dina familjemedlemmar som har kritiserat dig och anklagat dig för att vända ryggen åt en familjemedlem borde sluta snacka och istället vidta åtgärder genom att göra något konkret för den gravida kvinnan om de är så oroliga för henne", kommenterade en annan, "Jag är så trött på att läsa sådana här dumheter. Bara föräldrar är ansvariga för sina barn och ingen annan i familjen!", utbrast ännu en. Vad tycker du om det här?

Advertisement