En 12-årig pojke vägrar hjälpa till med hushållsarbetet: "Det är tjejernas jobb"

av sofia

17 December 2023

En 12-årig pojke vägrar hjälpa till med hushållsarbetet: "Det är tjejernas jobb"
Advertisement

Förr eller senare tvingas vi alla utföra vissa uppgifter relaterade till städning inne i huset där vi bor. Det är en fråga om säkerhet när det gäller hygien såväl som en fråga om ordning och att hålla allt på sin plats.

Oftast är det de vuxna som sköter städningen av huset och de klassiska hushållssysslorna, medan barnen skonas från denna tråkiga uppgift under stora delar av sin barndom. Men inte i den här historien där mamman som är huvudpersonen har byggt upp ett effektivt system för att hålla sina barn i schack och uppnå utmärkta resultat, men en dag förändrades allt.

via Reddit

Advertisement

Den här mamman metod för att se till att hennes barn städar hemma

På ett välkänt forum på nätet berättade kvinnan om hur hon uppfostrar sina barn och den jobbiga diskussion som hon tvingades ta med sina barn och sin exman... men låt oss ta det hela från början.

Hon är en 41-årig mamma med 3 barn, varav 2 tvillingar på 12 och en yngre bror på 10 år. Ända sedan hennes pojkar var 8 år lärde hon dem att utföra hushållssysslor och vid 10 års ålder började hon belöna dem för jobben de gör. Mamman har skapat ett särskilt system för att uppmuntra sina barn att hjälpa henne hemma där barnen måste ta hand om vissa uppgifter 5 dagar i veckan och får betalt 10 dollar om dagen för att göra dem, men 10 dollar dras av om de vägrar att utföra sina uppgifter förutom på sina 2 lediga dagar.

Med denna metod har kvinnan lyckats lära dem hur man tar hand om sina grejer och i allmänhet hur man sköter städningen av ett hus. Sedan en dag hade en av tvillingarna pratat med en vän som hade sagt till honom: "Jag är tacksam för att mina föräldrar inte tvingar mig att göra tjejgrejer." Det var här som diskussionen började.

Advertisement

Bråket med en av hennes söner

Bråket med en av hennes söner

Freepik

Vid det här laget slutade 12-åringen att göra sina uppgifter i hemmet och förklarade att det berodde på vad hans vän hade sagt till honom. Förgäves försökte hans mamma förklara för honom att städningen är allas ansvar utan någon könsskillnad. Han vägrade dock utföra sina uppgifter och kvinnan drog enligt överenskommelse av pengarna från honom.

Så i slutet av veckan befann sig pojken med mycket mindre pengar än de andra två bröderna och detta gjorde honom så upprörd att han ringde sin pappa, kvinnans före detta make. Mannen gick också emot kvinnan och hävdade att det att ge ett av deras barn mindre pengar skulle vara förödmjukande. Då vände sig den upprörda mamman till människor på nätet för att ta reda på om hon hade agerat på ett rättvist sätt.

Det här är några av de svar hon har fått från användarna: "Så här fungerar det i livet: du jobbar och får betalt, om du inte gör det får du ingenting", skrev en användare, "Du borde undersöka det hela mer djupgående och få ditt barn att förstå hur fel hans idéer om könsfördelning av uppgifter är, det skulle jag vara mer orolig över än något annat”, skrev en annan.

En sista person påpekade istället hur överdrivet hög betalningen för barnen var enligt hans mening: "Exakt vad ska ett 10-årigt barn göra med 50 dollar i veckan?", frågade han. Men de flesta skrev att en vecko- eller månadsbelöning för att uppmuntra barn att göra hushållssysslor är en bra idé. Vad tycker du om det här?

Advertisement