Hon är 74 år gammal men ser mycket yngre ut, vem är Vera Wang?

av sofia

21 Januari 2024

Hon är 74 år gammal men ser mycket yngre ut, vem är Vera Wang?
Advertisement

Ibland verkar det som att ett livselixir verkligen existerar och att vissa människor använder det dagligen. Stylisten Vera Wang är definitivt ett levande exempel på detta och du kommer inte att tro dina ögon när du får höra hur gammal hon faktiskt är. Idag ska vi kika lite på vad som gör att en människa kan se så mycket yngre ut än den är i verkligheten.

Advertisement

Vem är Vera Wang?

Vem är Vera Wang?

Christopher Peterson/Wikimedia Commons-CC-BY-SA-2.0

Vera Wang är en amerikansk modedesigner med kinesiskt ursprung. Hon började sitt liv som skridskoåkare och ägnade sig sedan åt mode. Något som är överraskande är att hon aldrig riktigt studerade mode, utan byggde sitt namn och sin karriär tack vare sin passion och hängivenhet inom detta område. Hennes bröllopsklänningar är mycket kända och har burits av många kändisar från både mode- och underhållningsvärlden.

Idag pratar vi dock om Vera Wang inte på grund av hennes karriär, utan snarare för hennes livsstil. Denna kvinna föddes i New York för 74 år sedan, men när man tittar på ett foto av hene verkar det som om hon har hittat receptet på livets elixir.

Advertisement

Vilka är hennes hemligheter?

Vilka är hennes hemligheter?

Gabrielaaaag/Wikimedia Commons-CC-BY-SA-2.0

Vera har ofta pratat om sina vanor och sin livsstil. Hon säger att hon alltid har arbetat hårt och att hon tror att detta har hjälpt till att hålla henne aktiv både mentalt och fysiskt. Hon har alltid tränat och gått till gymmet, vilket har bidragit till att hon har haft en slank, frisk och stark kropp.

När det gäller mat säger hon att hon följer en hälsosam och balanserad kost, men att hon även unnar sig fet och söt mat.

För att hålla sin hud elastisk och återfuktad berättar hon att hon alltid använder solskyddskräm i ansiktet och masserar sin kropp med olja efter varje dusch.

Som vi kan se av hennes uttalanden verkar hon inte göra något särskilt utöver det normala så det verkar som att en hälsosam och balanserad livsstil utan några särskilda uppoffringar kan hjälpa till att hålla kroppen ung och stark.

Är det enbart en fråga om livsstil?

Är det enbart en fråga om livsstil?

Pexels

Även om det verkar enkelt, är verkligheten att en sund livsstil inte alltid räcker till för att få lika imponerande resultat som Veras. Människor som hon som reagerar på ett så ovanligt sätt på sitt åldrande har även sina gener att tacka.

Många studier har genomförts på olika befolkningar som visat hur människor som åldras långsamt har minst 2 000 gener kopplade till detta fenomen gemensamma. Åldrande verkar vara väldigt subjektivt, men redan från 26 års ålder börjar vi i allmänhet se de första tecknen på åldrande på vår kropp.

Även om åldrandet delvis redan finns inskrivet i vårt DNA är det fortfarande viktigt att försöka bibehålla en hälsosam livsstil för att bromsa det så mycket som möjligt. Genetik spelar bara en viss roll även om den har stor inverkan för lyckligt lottade människor som Vera Wang, men i allmänhet är vi alla är väldigt lika. Att göra vad vi kan när det gäller miljön vi lever i och våra vanor kan verkligen göra skillnad på lång sikt.

Source:

https://donna.fanpage.it/alcune-persone-non-sembrano-mai-invecchiare-e-tutta-una-questione-di-geni/#:~:text=sembrano%20mai%20invecchiare%3F-,E%27%20tutta%20una%20questione%20di%20geni,inestetismi%20neppure%20in%20età%20avanzata.

Advertisement