Hon går till en psykolog för sin depression, men han förödmjukar henne genom att säga åt henne att gå ner i vikt

av sofia

29 Juli 2022

Hon går till en psykolog för sin depression, men han förödmjukar henne genom att säga åt henne att gå ner i vikt
Advertisement

När man vänder sig till någon för att få hjälp förväntar man sig inte att bli dömd, särskilt om hjälpen kommer från en specialist. Det är dock inte alltid man hittar rätt personer att be om hjälp och det är lätt att man hamnar i obehagliga situationer, precis som det hände med "Lady Boo", en ung influencer, som hade vänt sig till en psykolog för att få hjälp med sin depression. Även om tjejen gick till läkaren för att lösa sina ångestproblem, avfärdade specialisten henne omedelbart genom att tala om för henne att hon borde gå ner i vikt. Efter att ha frågat henne om hon hade tillräckligt med pengar skrev han ut bantningssprutor, utan att bry sig alltför mycket om den unga kvinnans psykiska hälsa. Lady Boo kände sig minst sagt förödmjukad av denna attityd mot henne.

via Instagram / laadyyboo

Psykisk hälsa är inget man skämtar om och det är bra att den här tjejen har bestämt sig för att träffa en läkare. Lady Boo är en ung influencer som genom sin profil försöker främja en positiv inställning till sin kropp. Ledordet är att acceptera oss själva i alla våra former, oavsett om vi är smala, tjocka, långa, korta eller om vi har någon speciell fysisk egenskap som vi tenderar att skämmas för på grund av de konstanta påfrestningarna utifrån. Lady Boo, till exempel, döljer inte sina kurvor och sina extrakilon. När hon gick till en specialist för att ta itu med sin ångest och depression – problem som har plågat henne sedan hon var 14 – trodde hon inte att hon skulle bli bemött på ett sådant okänsligt sätt.

Advertisement

"Jag har det svårt just nu, så jag gick till min läkare. Jag hade inte varit där förrän nu eftersom jag bytte vårdcentral. Så fort jag kom in på konsultationen kände jag mig direkt bedömd av hans blick. Jag pratade med honom om hur jag mådde och om min historia”, förklarade den unga kvinnan. Men psykologen var inte särskilt förstående, än mindre professionell: "Hans svar var om jag hade tillräckligt med pengar eftersom det fanns några nya sprutor som hjälper till att gå ner i vikt", berättar influencern. Efter den obehagliga läkarundersökningen bad en sjuksköterska henne att ställa sig på en våg för att kolla vikten, utan alltför många ord, men tjejen förstod inte varför de gjorde hennes vikt till ett problem, eftersom det inte var för henne. Det är tydligt att läkaren förknippade hennes övervikt med det tillstånd av ångest och depression som hon hade berättade om, men sättet på vilket Lady Boo behandlades kan man ju garanterat ha åsikter om.

Instagram / laadyyboo

Instagram / laadyyboo

"När vågen visade vikten suckade sjuksköterskan, sedan sa hon till mig: 'Det är för din hälsa, det är så vi jobbar här. Du behöver inte gråta. När din ångest är borta, kommer du att säga till dig själv' Jag kommer inte att äta mycket ris eller pasta", berättade influencern för att beskriva sin upplevelse.

Efter att ha lagt upp en video i tårar visade många av hennes följare sitt stöd och uppmanade henne till att byta läkare och inte låta detta trycka ned henne.

Hur skulle du bedöma upplevelsen som den här tjejen delade? Skriv din åsikt i kommentarerna!

Advertisement